Menu

Krapanj

Krapanj - najava termina za ljeto 2018

Dragi prijatelji, najavljujemo ovogodišnji ljetni program Kursilja u Emausu na otoku Krapnju. Termini su podjeljeni po dobnim skupinama, a raspored je u nastavku:

16.06.-23.06. - 1. termin za obitelji
23.06.-30.06. - 1. termin za srednjoškolce
30.06.-07.07. - 2. termin za obitelji
07.07.-14.07. - 2. termin za srednjoškolce
14.07.-21.07. - 1. termin za studente
21.07.-28.07. - 3. termin za obitelji
28.07.-04.08. - termin za mlade 25+
04.08.-11.08. - 2. termin za studente (opcionalno internacionalni tjedan ako bude zainteresiranih)
11.08.-18.08. - 4. termin za obitelji
18.08.-25.08. - 3. termin za srednjoškolce

Ove godine smo odlučili dati prednost onima koji dolaze prvi puta, tako da ce prijave za njih početi nešto ranije.
Prijave ce početi početkom travnja i biti će moguće samo putem naše web stranice.
Za točne datume prijava, i sve ostale informacije u vezi prijava, pratite naše web i facebook stranice.

Više...

KRAPANJ - BRANITELJI 12. DO 15. 10. 2017.g.

"Život svoj prikazujemo Bogu, za budućnost hrvatskome rodu.
Za tebe molimo, za te žrtvujemo, lijepa naša zemljo Hrvatska."

Četvrtak, 12. listopada ljeta Gospodnjega 2017. , osvanulo je rano jesenje jutro okupano suncem koje je prvo osvanulo na istoku lijepe naše u Šarengradu, Vukovaru, Nuštru, Vinkovcima, D Miholjcu pa idući prema zapadu budeći Zagreb, Veliku goricu kao da je govorilo krenimo dalje što se čeka pa mi se trebamo spojiiti sa našima snagama na jugu jer nas tamo čekaju Knin, Posedarje, Pag, Zadar i Škabrnja. Naše konačno odredište je KRAPANJ samostan sv. Križa i mjesto zajedničkog susreta kuća EMAUS. Zadaća je: MALI TEČAJ KRŠĆANSTVA KURSILJO , koji je prvi puta organiziran za braniteljice domovinskog rata, udovice branitelja, a sa njima su još bili branitelji, roditelji i djeca poginulih branitelja. Tečaju je prisustvovalo 33 polaznika, a najviše iz vukovarsko-srijemske županije 18 polaznica i dva polaznika, tečaj je vodio vlč. Andrija Vrane sa osam suradnika laika iz Zadra, Zagreba i Belišća.

Više...

Osvrt na 2. srednjoškolski termin na Krapnju, 2017

Ova je godina zasigurno mnogima velika prekretnica u životu. A najviše sudionicima 2. srednjoškolskog termina Malog tečaja kršćanstva – Kursilja na otoku Krapnju koji se održao od subote 01.07.2017. do 08.07.2017. godine. Kroz razne teme, tj. svjedočanstva suradnika i svećenika koji su svojim životnim iskustvom, nadahnuti Duhom svetim, približili srednjoškolcima značaj i ljepotu katoličke vjere, osnažili smo se i učvrstili vjeru. Mlada animatorica Ivana Pranjić probila je led kroz svoje prvo svjedočanstvo u temi Traganje za vrijednošću i kojoj nam je opisala svoje nastojanje da bude sretna i slobodna. U temi smo uvidjeli razliku između pravih i lažnih vrijednosti u našim životima, te koliko smo Bogu vrijedni.

Više...

Osvrt na termin za radničku mladež, Krapanj 2017.

Pozivu Duha Svetoga na Krapanj u terminu za radničku mladež odazvalo se 79 sudionika, 12 animatora i 3 svećenika.
Sadržaj tjedna je bio poput odličnih lazanja nasih predanih kuharica :) - red svećeničkih nagovora, sakramenata, red svjedočanstava obogaćeno i predavanjima o komunikaciji psihologinje Ljubice Duspara, radom u grupama, biblijskom grupom, kupanjem, zabavom, pjesmom, slavljenjem...a sve začinjeno i vođeno Duhom Svetim na krilima molitve naših molitelja danju i noću na kopnu i moru.
Gušt je bio vidjeti zajedništvo, predanje, razmjenu iskustava i zagrljaja, radosti i mira.
Fra Mate Kolak nam je lomio Riječ i o imenu Božjem gdje predstavlja svoje ime: 'Ja ću biti s tobom'. Moj Bog je Onaj koji je samnom i to mi obećaje zauvijek.

Više...

Osvrt na 1. srednjoškolski termin na Krapnju 2017.

Od 24.6 do 2.7. na otoku Krapnju bila je duhovna obnova za srednjoškolce. Rektor Josip Biočić uz pomoć animatore Aniku Sačić, Mislava Mišerića,Juliju Begić, Branimira Sliškovića, Karlu Matković, Luciju Komljenović, Anu Rebrović i Antuna Tunjića te svećenika Andrija Vranu vodio brigu o svemu. Više od 70 polaznika bilo je u grupama koje su molile za političara po kojemu su dobile ime te su upućene, molitve da se Bruna, Plenki, Zoki, Mrak, Koli, Miki i Božo savjesno brinu za našu državu. Kroz tjedan dana uz svjedočanstva animatora, radove u grupama, kupanje, klanjanje, molitvu i svakodnevne sv. Mise mladi su se približili Kristu i radosti koju On donosi. Sudionika je bilo iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Županje, Našica i Posušja.

Više...

Osvrt na 2. studentski termin na Krapnju 2017.

I naš drugi termin za studente i mlade obilježila je jedna pjesma. Ovoga puta je to bila pjesma „Nitko kao ti“. Iz dana u dan otvarali smo svoja srca i gledali kako nam Krist progovara kroz naše svećenike, animatore, kroz njihove teme i svjedočanstva, ali i u trenucima igre i smijeha. Naš rektor Matej okupio je desetak animatora: Dunju, Dajanu, Marijanu, Andreju, Suzanu, Mateja, Krešimira, Filipa, Luku i Daria, koji su svjedočili kako su susreli Krista u svom životu i kakvi su njihovi životi danas. Imali smo priliku upoznati čak petoricu svećenika: Matu Kolaka, Josipa Đurina, Roka Ivanovića, Matu Samardžića, te našeg domaćina vlč. Andriju. Naš tjedan na Krapnju također je obilježilo i četvero mladih iz Ukrajine, koji su došli na Krapanj kako bi doživjeli iskustvo Kursiljo tečaja, a zatim i sami pokrenuli Kursiljo u Ukrajini.

Više...

Osvrt na 3. srednjoškolski termin na Krapnju 2017.

Krapanj je otok tišine gdje se na najbolji način može čuti otkucaj srca kada zaigra od radosti zbog susreta s Isusom u svakoj osobi s kojom razgovaraš. Čak i s onom koju samo pogledaš i uputiš osmijeh. Jer riječi su katkad suvišne, a ovdje je svaka gesta bila blagoslovljena.
Došao sam bez očekivanja, jer sam naučio kako ne smijemo ništa očekivati. Da se ne bi slučajno razočarali. Pa nije li Bog u svakoga od nas usadio želju da mu se stalno približavamo? Trebamo željeti i očekivati. Lako upadamo u zamku kako nemamo pravo tražiti nešto za sebe, kako ne možemo ništa promijeniti i kako ne vrijedimo. Zato nas je vlč. Andrija Vrane u prvoj temi podsjetio kako smo u Božjim očima svi vrijedni i kako smo njegova ljubljena djeca. Ovdje se ne postavlja pitanje kakav sam niti čiji sam, već tko sam. Bog se nije zabunio kad me ovakvim stvorio. Baš ovakav pun mana, njemu sam vrijedan. Stvorio me jedinstvenim, a originali se ne uspoređuju i moju cijenu zna samo Onaj tko me je stvorio. Dan Gospodnji završili smo društvenim igrama i večernjom molitvom na Nazaretskom trgu.

Više...

Osvrt na 1. studentski termin na Krapnju 2017.

„Slavu Tvog Imena vikat ću sa krovova jer ja sam Tvoj“ orilo se Krapnjem u cijelome prvom ovogodišnjem termin za studente. Uz toliko prisustvo Božje blizine, ova je pjesma najbolje opisivala količinu radosti koja nas je sve obasipala s nebesa. Okupilo se sedamdesetak mladih zajedno s rektoricom Suzanom, animatoricama Dunjom, Dajanom, Irenom, Petrom, Marijanom, Anom i Anamariom te animatorima Hrvojem i Matejom te prisustvom čak petorice svećenika: Siniše, Kristijana, Borisa i Viktora, zajedno s našim domaćinom Andrijom. Okupljeni u Ime Kristovo, rasli smo kao zajednica tijekom tjedna po bogatom programu koji je, osim uobičajenih animatorskih i svećeničkih tema – svjedočanstava, pružio i jednu novost.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login