Menu
Kursiljo admin

Kursiljo admin

Adresa internetske stranice:

Vukovar - tečaj za braniteljice, branitelje i njihove obitelji

"Večeras me dobri ljudi nemojte ništa pitati,
neka suze tiho teku pa će manje boljeti.
Još u sebi čujem majku kako tužna govori
kad se jednom vratiš sine ja ću te čekati."

Bio je to sunčani nedjeljni dan bez ijednog oblaka na plavom nebu iznad još plavetnijeg mora, 15. listopada 2017.g., dan kada posebno slavimo svetu Tereziju Avilsku, vrijeme je nešto iza podneva, mjesto na kojem se nalazimo je Krapanj, a tema je pisanje dojmova o upravo završenom Malom tečaju kršćanstva za braniteljice, branitelje i njihove obitelji. Puno emocija je izraženo u pisanju, a u prijedlozima su dominirala dva: Kada ćemo se ponovo naći ? Kada se vidimo u Vukovaru na Kursilju? Nakon 94 dana čekanja došao je četvrtak 18.siječnja 2018.g. u Vukovaru u župi svetog Filipa i Jakova započeo je novi Mali tečaj kršćanstva, koji je vodio vlč Andrija sa suradnicima od Dalmacije, Zagreba do Slavonije a to su bili: Marija, Biserka, Katica, Stipe, Mijo, Štefica, Nada i Šimo. Na upoznavanju smo čuli puno potresnih osobnih svjedočenja, pune tjeskobe i muke, kako to sve oprostiti? Bilo je pitanja što i kako dalje živjeti? Umorni od neispunjenih obećanja. Izvarani od mnogih koji su nešto najavljivali a nakon toga nije bilo ničega. Čovjek često u trenutcima raznih teškoća živi od kakvih takvih, obećanja. Obećanje da će sve biti dobro, da će doći do promjena u društvu, da će se zdravlje popraviti, da će se neke želje ispuniti ali pomaka nema, pa nema.

Formacija suradnika Varaždinske biskupije

U subotu, 20.1. 2018. okupili smo se u Varaždinu u dvorani „Myra“, kako bismo prisustvovali na prvoj formaciju animatora u novoj, 2018. godini. Predstavnica mladih Kursilja Varaždinske biskupije, Ivana Krajačić podsjetila nas je na to kakav animator treba biti, na što su se primjerima i prezentacijom nadovezale Anika Sačić i Marija Cingula. Stela Posavec također je pripremila i izložila prezentaciju koja nam je svima bila na poticaj. Svi sudionici formacije uključivali su se sa svojim zapažanjima i prijedlozima. Duhovnik Kursilja Varaždinske biskupije, preč. Stjepan Najman progovorio nam je o odgovornosti animatora pozvavši nas na spremno služenje, pisanje tema i odazivanje na tečaja kojih ima sve više. Zaključili smo da osoba koja želi biti animator i suradnik u Kursilju mora imati jasan cilj-da ljudima navijesti Isusa i njegovu radosnu vijest.

Krapanj - najava termina za ljeto 2018

Dragi prijatelji, najavljujemo ovogodišnji ljetni program Kursilja u Emausu na otoku Krapnju. Termini su podjeljeni po dobnim skupinama, a raspored je u nastavku:

16.06.-23.06. - 1. termin za obitelji
23.06.-30.06. - 1. termin za srednjoškolce
30.06.-07.07. - 2. termin za obitelji
07.07.-14.07. - 2. termin za srednjoškolce
14.07.-21.07. - 1. termin za studente
21.07.-28.07. - 3. termin za obitelji
28.07.-04.08. - termin za mlade 25+
04.08.-11.08. - 2. termin za studente (opcionalno internacionalni tjedan ako bude zainteresiranih)
11.08.-18.08. - 4. termin za obitelji
18.08.-25.08. - 3. termin za srednjoškolce

Ove godine smo odlučili dati prednost onima koji dolaze prvi puta, tako da ce prijave za njih početi nešto ranije.
Prijave ce početi početkom travnja i biti će moguće samo putem naše web stranice.
Za točne datume prijava, i sve ostale informacije u vezi prijava, pratite naše web i facebook stranice.

Pretplati se na ovaj RSS feed

Login