Menu

Osvrt na 2. krizmanički tečaj u Ludbregu

Nakon snijegom popraćenog tjedna, apostoli su ponovno krenuli na posao.Tako se od 16. – 18. veljače održao još jedan tečaj, 2. po redu za ovogodišnje krizmanike u Ludbregu gdje su nas velikodušno i s osmjehom na licu i otvorenih vratiju župe i srca, dočekali i ugostili mons. Josip Đurkan i vlč. Kristijan Stojko. Isprva umorni, ali nakon molitve ispunjeni Duhom svetim krenuli smo u još jedan izazov, još jednu „borbu“ koju je predvodila rektorica Judita Havajić, a od ostalih animatora prisustvovala je tu „stara“ ekipa, pretpostavljam da vam imena poput Anike Sačić, Marije Cingule i Ivane Krajačić nisu nepoznata. Također tu je i dvoje mladih školaraca koji su odlučili biti apostoli na svakom koraku, a to su Nikolina Sever i moja malenkost Nikola Smrečki.Naravno nesmijemo zaboraviti i 2 novopečene, ovaj vikend pomoćne animatorice, no vjerujem vrlo uskoro i samostalne vrlo uvjerljive i drage animatorice, a to su ovaj vikend bile Hana Oblak i Štefica Sever.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u sv. Martinu na Muri

Od 23. do 25. veljače održan je tečaj za krizmanike u Svetom Martinu na Muri gdje nas je toplo primio župnik Ivan Herceg. Nakon uvodnog blagoslova, započeli smo s programom. Temu „Tko sam ja?“ , kao i mnoge druge, održao je preč. Stjepan Najman koji je vikend proveo sa 9 animatora koji su također prenijeli svoja iskustva i svjedočanstva ovim mladim ljudima. To su bili: Marija Cingula (Traganje za vrijednošću), Jelena Kutnjak (Kršćanin u svojoj Crkvi), Tihana (Produbljivanje), Sebastijan (Zapreke u kršćanskom životu), Luka (Kralježnica), Anika (Mi i svijet, apostolat), Nikola (Prijateljska zajednica), Klara i rektorica Stela Posavec koja je vodila cijeli tečaj.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u Ludbregu

Od 02.-04. siječnja 2018. u Ludbregu, župa Presvetog Trojstva, održan je Kursiljo- mali tečaj radosnog kršćanstva, za krizmanike. Tečaj je započeo u petak, a krizmanike su u pastoralnom centru dočekali animatori sa njihovim kapelanom. Nakon uvodnih riječi rektorice Anike Sačić, počeli smo sa programom. Prvu temu kao i još nekoliko njih održao je kapelan, vlč. Kristijan Stojko. Prvi dan završili smo kratkim klanjanjem kojeg je animirao zbor mladih „Trinitas“.
Subotnje jutro započeli smo molitvom i pjesmom te puni radosti i pozitivne energije koja nas je pratila čitav dan. Kroz tri dana krizmanici su mogli čuti različite životne priče animatora, a to su: Marija Cingula (Traganje za vrijednošću), Stela Posavec(Kršćanin u svojoj Crkvi), bračni par Danijela i Josip Markić (Kršćanski život je drugačij), Karla Kukina Gradečak (Produbljivanje), Monika Maloić (Zapreke u kršćanskom životu), Doroteja Kontrec (Kralježnica), Lorena Ćibarić (Mi i svijet + apostolat) i Hana Oblak (Prijateljska zajednica).

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi Bl. Alojzija Stepinca, Savica

Od 26. do 28. prosinca u zagrebačkoj župi Bl. Alojzija Stepinca na Savici održan je krizmanički tečaj. Tečaj je započeo velečasni Petar Mlakar sa temom „Tko sam ja“ na koju se onda nastavila tema „Traganje za vrijednostima“ koju je držao Luka Rasinec. Mladi su prvu temu slušali sa puno pažnje te su već na prvom radu u grupama pokazali svoju otvorenost za suradnju s nama. Na kraju prvog dana tečaja, održano je uobičajeno klanjanje pred Presvetim.

Više...

Osvrt na krizmanički tečaj u župi sv. Krunice u Remetincu

Od 26. do 28. siječnja održan je tečaj za krizmanike u župi Kraljice Sv. Krunice u Remetincu. Tamo su nas toplo dočekali župnik, preč. Josip Pavlek i vjeroučiteljica Ines. Nakon uvodne svete mise krenuli smo s programom. Uvodnu temu „Tko sam ja ?“, kao i mnoge druge, imao je preč. Stjepan koji je vikend proveo sa svojih 6 suradnika / animatora koji su također prenijeli svoja iskustva i svjedočanstva ovim mladim ljudima. To su bili: Anika Sačić (Traganje za vrijednošću), Jelena Kutnjak (Kršćanin u svojoj Crkvi), Marija Cingula (Kršćanski život je drugačiji), Leon Matuza (Produbljivanje), Doroteja Kontrec (Zapreke u kršćanskom životu), Luka Koren (Kralježnica) i rektorica Ivana Krajajčić (Apostolat, Mi i svijet, Prijateljska zajednica). Vikend je bio ispunjen i raznim motivacijskim filmićima i prezentacijama, a uz sve to nije nedostajalo ni molitve, smijeha, igara, pjesma, bombona koje je djelio župnik, razgovora u grupama i upoznavanja sebe i ostalih. Susret je zaključen nedjeljnom svetom misom koju smo slavili zajedno s narodom.

Više...

Vukovar - tečaj za braniteljice, branitelje i njihove obitelji

"Večeras me dobri ljudi nemojte ništa pitati,
neka suze tiho teku pa će manje boljeti.
Još u sebi čujem majku kako tužna govori
kad se jednom vratiš sine ja ću te čekati."

Bio je to sunčani nedjeljni dan bez ijednog oblaka na plavom nebu iznad još plavetnijeg mora, 15. listopada 2017.g., dan kada posebno slavimo svetu Tereziju Avilsku, vrijeme je nešto iza podneva, mjesto na kojem se nalazimo je Krapanj, a tema je pisanje dojmova o upravo završenom Malom tečaju kršćanstva za braniteljice, branitelje i njihove obitelji. Puno emocija je izraženo u pisanju, a u prijedlozima su dominirala dva: Kada ćemo se ponovo naći ? Kada se vidimo u Vukovaru na Kursilju? Nakon 94 dana čekanja došao je četvrtak 18.siječnja 2018.g. u Vukovaru u župi svetog Filipa i Jakova započeo je novi Mali tečaj kršćanstva, koji je vodio vlč Andrija sa suradnicima od Dalmacije, Zagreba do Slavonije a to su bili: Marija, Biserka, Katica, Stipe, Mijo, Štefica, Nada i Šimo. Na upoznavanju smo čuli puno potresnih osobnih svjedočenja, pune tjeskobe i muke, kako to sve oprostiti? Bilo je pitanja što i kako dalje živjeti? Umorni od neispunjenih obećanja. Izvarani od mnogih koji su nešto najavljivali a nakon toga nije bilo ničega. Čovjek često u trenutcima raznih teškoća živi od kakvih takvih, obećanja. Obećanje da će sve biti dobro, da će doći do promjena u društvu, da će se zdravlje popraviti, da će se neke želje ispuniti ali pomaka nema, pa nema.

Više...

NAJAVA KURSILJO TEČAJEVA U SIJEČNJU 2018.

U nastavku je popis Kursiljo tečajeva koji će se održati u travnju i svibnju. Sjetite nas se i podržite u molitvi :)

Tečajevi u siječnju:
- 12.-14.01. Sv. Ante Padovanskoga Ploče-Tepčići Mostar - krizmanici
- 18.-21.01. Vukovar - braniteljice
- 19.–21.01. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar - krizmanici prva grupa
- 26.-28.01. Bl. Alojzija Stepinca, Savica, Zagreb - krizmanici
- 26.–28.01. Klasična gimnazija Ivana Pavla II., Zadar - krizmanici druga grupa

Pozivamo vas da sudjelujete u molitvenom satu i molitvom ispratite pojedini tečaj. Za molitveni sat javite se našoj Antoniji na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

Login