Search
Close this search box.

Krapanj 2015 – 1. Studentski termin

Sjedam u Spongiolu, polako se brod ziba, već miriše mir, osjeća se jedna blagost kroz miris morske soli, borova, i što smo bliže pristaništu upijam tu milinu rajskog otoka. Promatram taj otok, na kojem se otvaraju srca, obnavljaju životi i budi iz noćnih mora života. Otvaram vrata samostana i ulazim u rajski vrt. Mirisi sa svih strana, kuhinja, cvijeće, šuma, sunce i toplina kamena griju moju kožu. Osjećam Ga svuda oko sebe. Osjećam da sam došla kući.

Boravak započinje misom, u razmišljanju što sam ostavila iza sebe dolaskom ovamo, ali došla sam po nešto drugo pa ono od kuće tamo i ostaje. Znam da je svatko od nas tu s razlogom, pozvan i prisutan, da vidi, da osjeti, da se raduje.

Duh Sveti uz pomoć animatorske ekipe započinje duhovno ljeto, a animatorsku ekipu čine: Ksenija P. , Marinela K., Gabrijela M., Mislav M., Sonja R., Josip B., Filip S. i Matea M. pod vodstvom stručne palice Andreje O. Duhovno nas vode vlč. Andrija, otac Viktor i vlč. Ivan. Otac Viktor je svojim predavanjima iz psihologije obogatio naš duhovno-psihološki život kroz teme: „Tko sam ja“, „Čovjek- duh, duša, tijelo“, „Biblijska pedagogija“. Naša Ksenija nas je kroz svoju temu „Oprost“ provela kroz svoj život, oprost i obraćenje cijele obitelji. Marinela je također posvjedočila o svom putu uzaludnog traženja ljubavi, dok nije spoznala pravu i istinsku Ljubav, kroz temu „Moja ljubavna priča s Bogom“. Napomenula je da se uočavaju Božji znakovi na vrijeme. Imali smo veliku čast poslušati i svjedočenje našeg gosta, koji je ujedno bio sudionik. Matej – hvala za tvoju otvorenost i što si podijelio „Milosrdnog Oca“ i svoj put s Bogom s nama. O, kako je milostiv Gospodin! Takva mala čuda mijenjala su sliku Boga iz dana u dan na ovom Krapnju. Naš Mislav s nama je podijelio svoju borbu sa bolesti, ali i vedrinu koja nije nikada sišla s njegovog lica. Mislave, hvala ti što se stalno smiješ. Naša Sonja podijelila je s nama kako je s Bogom moguće proći i one najteže trenutke u životu jer znaš da je iza toga vječnost i netko tko te neizmjerno voli, pa je nekako sve lakše. I naša jedna i neponovljiva hodajuća radost, iz koje pršti blagost i milina, Gabrijela, koja je zatvorila naša svjedočanstva svojom temom „Put, istina i život“, tema o prihvaćanju Božje volje, križa koji ti život šalje, a sve na slavu Božju. Naša Andreja trudila se da sve bude besprijekorno, da sve ima svoj tok i da bude organizirano.

Svakodnevno smo imali mise, u ranim jutarnjim satima, i imali smo priliku osjetiti milost i radost, započeti dan s Bogom u sebi (uvijek je on u nama, ali posebno je kada započneš dan sa euharistijom), krunicu kod Gospe Lurdske. Jedno popodne smo utihnuli, poželjeli smo čuti šum valova, cvrčaka, čuti Božji glas i gledati njegovu ljepotu u drugima, prirodi… Samo osluškivati i promatrati. O, kako su djela tvoja čudesna! Klanjanjem smo okrunili šutnju. Veličanstvena tišina postala je gromoglasno veselo slavljenje, do kasnih večernjih sati.
Uz teme u kojima smo se kupali u Božjoj milosti i ljubavi, kupali smo se i u slanom moru, skakali, sunčali, igrali, radili turnire u odbojci. Nećemo zaobići ni naša druženja navečer koja su bila u duhu Krapnja – vesela, radosna, otkvačena i dostojanstvena.
Hvala vam svima na prekrasnih tjedan dana, do godine  pusa i zagrljaji od mene i animatorske ekipe prvog studentskog termina 2015. godine.

Matea M.

Evo i nekoliko dojmova :

  • Ovaj susret me uistinu ispunio i donio pravu puninu i smisao mome životu. Došla sam s mišlju: Prepusti Gospodinu putove svoje i On će te voditi. Tako je i bilo. Došla sam bez nekih prevelikih očekivanja, a primila sam tolike milosti i Bog me uistinu dotaknuo i susrela sam ga u bratu/sestri, bližnjemu. Susrela sam se sa Njime, ali najvažnije od svega susrela sam se sa sobom. „Hvala ti na svakom susretu, toploj riječi, istinskom osmijehu i pravom prijateljstvu. Na Krapnju smo svi isti, svi smo djeca jednog Oca, svi smo isprali šminku u ovom moru života i pokazali svoje pravo lice. Odluka u mom životu je ta da se prepustim Božjem vodstvu, da dopustim da me On vodi i jednostavno sve pustim u Njegove ruke. Ovaj odmor duha, duše i tijela me uistinu ispunio Duhom Svetim i dao mi i daje mi snage i poticaj da nastavim svakodnevicu živjeti u suradnji s Njim.
  • Ovaj susret mi je unio radost, mir, ljubav i nadu u srce. Bližnji su me potaknuli na rast i rad na sebi. Zahvalna sam Gospodinu na svakom blagoslovu koji mi je donio kroz ovaj boravak na Krapnju, a bilo ih je zaista mnogo. Oduševilo me zajedništvo i jednostavnost.
  • Premalo je vremena da saberem sve dojmove na ovaj papir, no ukratko, boravak ovdje za mene predstavlja zajedništvo/ljubav/uvažavanje i prihvaćanje tuđih slabosti/ mir/ želju i potrebu da zaista budem bolja drugima, da služim drugima i da Isus bude ponosan na mene. Narasla je želja i potreba za molitvom kao i osjećaj da sam zaista ljubljeno dijete Božje!! Sretnija sam. Zahvalna sam divnim ljudima koji su me primili/ prihvatili upravo ovakvu kakva jesam te zahvaljujem svima koji su mi svojim svjedočanstvom, otvorenošću i iskrenošću dali snagu i hrabrost za nošenje s mojim problemima te otvorili oči da je uz voljene i Božju pomoć zaista sve moguće! Hrana je super, smještaj je ok, a jedini savjet je da se u radnu akciju uvrsti lov na komarce 🙂 šalim se!

Hvala svima

Podijelite objavu

Skip to content