Search
Close this search box.

Krizmanički tečajevi

Nakon dugo godina održavanja Kursiljo tečajeva za odrasle, primijetilo se da bi korištenjem iste metode Kursiljo mogao pripomoći župama u duhovnoj pripremi krizmanika. Mladi animatori, godinama bliski krizmanicima dolaze im bliže, u njihovu župu kako bi proveli s njima 3 dana ispunjena molitvom i razgovorom. Animatori pružaju krizmanicima prihvaćajuću okolinu u kojoj mogu biti svoji, bez straha da će ih zbog njihovog mišljenja ili pogrešaka netko osuditi.

Krizmanički tečaj nudi krizmanicima alternativu, drugi pogled na svijet od onoga što društvo nudi, ali u takvom okruženju da krizmanici svjesno i slobodno mogu tu ponudu prihvatiti. U svrhu toga, tečaj je obilježen radovima unutar malih grupa kako bi svaki krizmanik imao priliku izraziti svoje stavove, osjećaje i iskustva.

Tečaj također služi i kao pomoć župi u duhovnoj pripravi za krizmanike. Teme i svjedočanstva koje se obrađuju na tečaju povezuju svakidašnji život mladih i život unutar Crkve. Na taj način se krizmanicima dočarava da je Crkva i njihova župna zajednica mjesto gdje pripadaju i gdje se može živjeti ispunjen život.

Skip to content