Search
Close this search box.

Četvrti dan u Ivancu

Na poziv kapelana, vlč. Petra Mlakara i veliki interes mladih koji su prošli Kursiljo kao krizmanici ili bili na Krapnju, u subotu, 27. veljače, održan je prvi susret za mlade u župi sv.Marije Magdalene u Ivancu. Tema susreta bila je „Životne oluje“.

Na početku, riječi pozdrava i molitve izrekao je kapelan vlč. Petar, a riječima dobrodošlice pridružila se i predstavnica mladih Kursilja, Varaždinske biskupije, Anika Sačić. Nakon toga uslijedilo je svjedočanstvo mlade studentice Gordane Družinić o ljepoti Božje providnosti i milosrđa koju je iskusila kroz svoj život. Iako toga prije nije bila svjesna, sada shvaća puno značenje pouzdanja i vjerovanja Providnosti. Nakon teme podijelili smo se u grupe gdje se žustro i intenzivno raspravljalo o izrečenoj temi. Tu su nam od velike pomoći bile animatorice u Kursilju, Nikolina Sever i Barbara Petrinjak, kao i prijateljica Kursilja Melita Čusek. Potaknuti Gordaninim riječima koje su vidljivo ostavile tragove na mladim dušama, uputili smo se na klanjanje u župnu crkvu.

Klanjanje, animirano zborom mladih „Svjetlost svijeta“, predvodio je već spomenuti vlč. Petar. Nakon razmatranja i odmora u Njegovoj prisutnosti ispunjeni mladi razišli su se svojim kućama, dok su neki ostali na druženju uz pjesme. Tridesetak mladih koji su prisustvovali ovom susretu, oduševljeni Kursiljom, imaju daljnju mogućnost jednom mjesečno prisustvovati na Kursiljo susretu u svojoj župi. Bogu smo zahvalni što je u ovoj župi Kursiljo naišao na plodno tlo koje će, uz milost Božju, donositi svoje plodove što i je cilj četvrtog dana u Kursilju.

Barbara Petrinjak

Podijelite objavu

Skip to content