Search
Close this search box.

Iskustvo i osvrt na krizmanički tečaj – Rijeka, Zamet (22. ožujka – 24. ožujka 2024.)

Kursiljo tečaj za krizmanike održan je 22. do 24. ožujka 2024.g. u Rijeci gdje je Bog za sve nas pripremio rijeku milosti i nezaboravnu avanturu. S Bogom nikad nije dosadno i On uvijek radošću osvaja srca.

Pater Mate na samom početku kroz temu Tko sam ja izazvao je sudionike tečaja, ali i nas animatore da se zapitamo tko to nama govori o Bogu: „Govore li ti o Bogu oni koji ga uopće ne poznaju, oni koji su o Njemu tek nešto „načuli“ ili ti o Bogu govore oni koji se s Njim druže?“. Nije isto kad o Bogu govori netko tko ga ne poznaje i netko tko Mu je prijatelj. Pater Mate svjedočio je kako prijatelji Božji pronalaze smisao i kada im se mnogo toga u životu čini besmisleno jer spoznaju da Bog Otac je svakoga htio i svakoga ljubi.

Animatorica Lucija upravo je kroz svoj život progovorila o prijateljstvu s Bogom koje joj je otkrilo vlastitu neprocjenjivu vrijednost da ne mora stati na druge da bi bila viša, i da ne mora druge ocrniti da bi se ona pokazala u boljem svjetlu. Otkrila je kako bez Boga ne može biti svoja. U radu u grupama zajedno s krizmanicima produbili smo teme i večer završili pred Onim koji nas ljubi u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Subotnje jutro započeli smo razigrano molitvom i pjesmom. Animator Tin posvjedočio nam je o Isusovom ulasku u njegov život, o susretima koji su njegov život učinili malo po malo drukčijim: ljepšim, boljim i plemenitijim. Podijelio je s nama i priču o snazi molitve krunice. Život je izazov, koji treba radosno prihvatiti iz ruke Očeve. Animatorica Marta podijelila je s nama zapreke koje su se ispriječile pred njom na putu vjere, ali i Isusovu direktnu intervenciju u njezin život u kojoj nije dopustio da klone, nego ju je sve to ojačalo u prijateljstvu s Isusom. Pater Šime vrlo domišljato nam je govorio o Božjoj Milosti koja sve čini novo. Radost zajedništva i susreta dijelili smo u manjim grupama, ali i kroz zajedničke igre i karaoke. Rektorica Marina podijelila je s nama iskustvo apostolata i važnost djelovanja baš tamo gdje nas je Bog poslao jer je tu za nas pripremio posebne milosti.

Najsigurniji put do Boga su sakramenti, koji nam otkrivaju istinu koliko nas Bog voli i kako se dariva za nas. Upravo stoga susret smo okrunili slavljem svete euharistije prethodno pomireni s Prijateljem, koji je jedva čekao, da preuzme na sebe naše grijehe i boli.

U nedjelju nakon što nam je pater Mate progovorio o temi Duh Sveti i poučio nas o razlikovanju Božjih poticaja od grešnih nagnuća na tečaju nam se pridružio i bračni par Lukež koji nam je svjedočio o ljepoti i važnosti pripreme za darivanje u potpunoj i istinskoj Ljubavi. Zatim smo svi zajedno proslavili smo vrhunac sebedarne Ljubavi: nedjelju Muke Gospodnje.

Dojmovi krizmanika:

Ovaj vikend naučila sam kako je predivno živjeti kršćanstvo. Doživjela sam prisutnost Boga tijekom klanjanja i zbližila sam se s Njim. Želim napraviti neke promjene u svojemu životu makar znam da će biti jako teško.

Naučila sam da je puno ljepše živjeti s Bogom te kako biti bolja osoba i povezanija s Bogom. Naučila sam da nam Bog uvijek u svemu pomaže i da je za nas.

Podijelite objavu

Skip to content