Search
Close this search box.

Iskustvo krizmaničkog tečaja u Brodskom Stupniku (27.-29.10.2023.)

Dana 27. listopada mala ekipa radosnih animatora uputila se u Brodski Stupnik na krizmanički tečaj. Stigavši u župu Sv.Ilije Proroka župnik nas je radosno dočekao raširenih ruku. Nedugo nakon stigli su i mladi župljani. Razigrani, veseli i spremni poslušati sve što smo im mi animatori došli prenijeti. Prvog dana slušali smo svećeničku temu Tko sam ja? te laičku temu animatorice Tee Traganje za vrijednošću nakon koje je uslijedio rad u grupi. Nakon što smo spoznali koliko nas naš Otac ljubi i koliko smo jedinstveni odigrali smo i igru upoznavanja. Tako smo imali priliku jedni druge još više upoznati i dobro se nasmijati. Prvi dan završili smo klanjanjem pred Presvetim i u miru pošli na spavanje.

Drugi dan započeli smo pjesmom i molitvom. Nastavili smo svećeničkom temom Milost i Kršćanski život je drugačiji našeg animatora Luke. Nakon tema imali smo rad u grupama u kojima smo se u iskrenim razgovorima podsjetili da ne moramo biti savršeni da bi nas Bog ljubio te koliko je život s Kristom ispunjen i lijep. Uslijedila je kratka igra u kojoj smo se svi još više povezali te pokazali mladima koliku radost nam Krist daje i u najmanjim stvarima. Nakon kratke igre naša animatorica Katarina Nika podijelila je s nama svoje zapreke te u kojim trenucima je ona bila kralježnica drugima, kada ih je ona nosila no kada se i sagnula da im pomogne. Nakon njezina svjedočanstva uslijedilo je vrijeme za igru i ručak. Smijeha i zabave nije nedostajalo, a i trbusi nisu ostali prazni! Nakon velike pauze mirno smo pjesmom započeli svećeničku temu Sakramenti u kojoj nam je vlč. pobliže ukazao na njihovu važnost u našem životu. Zatim nam je Dorotea posvjedočila kako je ona osnažena Duhom Svetim prihvatila poslanje i kako djeluje u svojemu životu na Njegovu slavu. Dan smo mirno završili radom u grupi, ispovijedi i svetom Misom.

U nedjelju smo dan započeli glasnim pjevačkim natjecanjem između cura i dečki. Nakon razigranog pjevanja nastavili smo svećeničkom temom Duh Sveti te nastavili temom Čistoća koju su nam posvjedočili predivan mladi bračni par Kristina i Danijel. Naš trodnevni mali tečaj radosnog kršćanstva završili smo radosno svetom Misom i zajedničkim druženjem.
Tečaj najbolje mogu opisati neki od dojmova sudionika:


“Naučila sam o čistoći prije braka, koliko je zapravo važna euharistija…”

“Doživjela sam nova iskustva, naucila sam više o Bogu, nasem odnosu s Bogom.”

“Bili su mi lijepi govori i razgovori nasih animatora, slusala sam ih pozorno i svaki govor mi je donio nesto, zahvalna sam svakog od njih sto je dosao i podijelio s nama njihovu pricu jer su promijenili moj pogled na svijet!!”

Podijelite objavu

Skip to content