Search
Close this search box.

Izlet s krizmanicima

Tridesetak krizmanika Župe sv.Marije Magdalene u Ivancu, predvođeni kapelanom,vlč. Petrom Mlakarom, i vjeroučiteljicom Rosanom Krašek, uz pratnju animatora Kursilja (Anike Sačić, Miroslava Ahmetovića, Lucije Šilec i Ivane Hrebak) zaputili su se u petak, 19. lipnja 2015. na izlet u Ludbreg i Varaždin.
Ovaj se izvještaj može svesti na pet novinarskih pitanja: Tko? Što? Kad? Gdje? Zašto?, ali ipak ostaje nešto nevidljivo oku i razumu, a to je Duh Sveti koji nas je pokretao, prvenstveno kapelana, vjeroučiteljicu, zatim mlade, a onda i animatore da odvoje svoje vrijeme i novac na hodočašće i druženje u Njegovo Ime. Duh zajedništva koje se nastavlja nakon Malog tečaja produbili smo ovim izletom i još se više povezali.

Najprije smo veselo otpjevali „Bože moj, što je jutro“ i dodatno uspavali ionako pospanu Aniku, a onda se pomolili da Bog blagoslovi naše putove. Ludbreški kapelan, vlč. Silvio Košćak, ispričao nam je još neke zanimljivosti koje nismo znali o relikviji Kristove krvi, a onda smo se posebno osjećali klečeći pred dragocjenom Kristovom Krvi moleći litanije i predajući Njemu sve svoje misli, probleme, radosti…
Nakon Ludbrega dočekao nas je kišni Varaždin gdje smo posjetili katedralu i točno u podne pozdravili Gospu pjesmom i molitvom te se susreli s vlč. Mirkom Horvatićem, koji je u svibnju našim krizmanicima podijelio sakrament svete Potvrde.Slijedio je posjet samostanu (djevojke uršulinskom samostanu, a dečki franjevačkom samostanu) gdje smo se obogatili slušajući iskustva odabira života u neposrednoj Božjoj prisutnosti.
Nakon odmora i okrijepe krenuli smo put zajednice Cenacolo kraj Varaždina. Imali smo priliku doživjeti još jednu zajednicu koja također svoj dan započinje u kapelici pred Presvetim i svoj smisao pronalazi u Njemu.
Izlet je zaokružen druženjem uz sok na Varaždinbregu, a svugdje prisutno zajedništvo i radost ovog dana i hodočašća učinili su da se svatko od nas osjeća kao ljubljeno dijete Božje.

De colores!
Ivana Hrebak

Podijelite objavu

Skip to content