Izlet s krizmanicima

Tridesetak krizmanika Župe sv.Marije Magdalene u Ivancu, predvođeni kapelanom,vlč. Petrom Mlakarom, i vjeroučiteljicom Rosanom Krašek, uz pratnju animatora Kursilja (Anike Sačić, Miroslava Ahmetovića, Lucije Šilec i Ivane Hrebak) zaputili su se u petak, 19. lipnja 2015. na izlet u Ludbreg i Varaždin.
Ovaj se izvještaj može svesti na pet novinarskih pitanja: Tko? Što? Kad? Gdje? Zašto?, ali ipak ostaje nešto nevidljivo oku i razumu, a to je Duh Sveti koji nas je pokretao, prvenstveno kapelana, vjeroučiteljicu, zatim mlade, a onda i animatore da odvoje svoje vrijeme i novac na hodočašće i druženje u Njegovo Ime. Duh zajedništva koje se nastavlja nakon Malog tečaja produbili smo ovim izletom i još se više povezali.

Najprije smo veselo otpjevali „Bože moj, što je jutro“ i dodatno uspavali ionako pospanu Aniku, a onda se pomolili da Bog blagoslovi naše putove. Ludbreški kapelan, vlč. Silvio Košćak, ispričao nam je još neke zanimljivosti koje nismo znali o relikviji Kristove krvi, a onda smo se posebno osjećali klečeći pred dragocjenom Kristovom Krvi moleći litanije i predajući Njemu sve svoje misli, probleme, radosti…
Nakon Ludbrega dočekao nas je kišni Varaždin gdje smo posjetili katedralu i točno u podne pozdravili Gospu pjesmom i molitvom te se susreli s vlč. Mirkom Horvatićem, koji je u svibnju našim krizmanicima podijelio sakrament svete Potvrde.Slijedio je posjet samostanu (djevojke uršulinskom samostanu, a dečki franjevačkom samostanu) gdje smo se obogatili slušajući iskustva odabira života u neposrednoj Božjoj prisutnosti.
Nakon odmora i okrijepe krenuli smo put zajednice Cenacolo kraj Varaždina. Imali smo priliku doživjeti još jednu zajednicu koja također svoj dan započinje u kapelici pred Presvetim i svoj smisao pronalazi u Njemu.
Izlet je zaokružen druženjem uz sok na Varaždinbregu, a svugdje prisutno zajedništvo i radost ovog dana i hodočašća učinili su da se svatko od nas osjeća kao ljubljeno dijete Božje.

De colores!
Ivana Hrebak

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content