Izvješće sa Malog tečaja kršćanstva Kursiljo, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Stenjevec I, Zagreb, 13.-16.03.2014.

Predkursiljo
Molitvom bivših polaznika sa održana dva tečaja Kursilja u Župi, pozivom brižnog župnika vlč. Vjekoslava Meštrića na sv. Misama i e-mailom, pozivom bivših polaznika Malog tečaja, prigodnim plakatom  te svjedočenjem suradnika Kursilja na svih pet nedjeljnih sv. Misa  u nedjelju 09. Ožujka 2014. pripremao se Mali tečaj.

Mali tečaj
Unatoč opsežnim pripremama na tečaj se javilo samo trinaest polaznika a uz ranije završene polaznike bilo ih je ukupno dvadeset. Tečaj je održan a križeve je primilo jedanaest polaznika. Treba pohvaliti logistiku tečaja, gdje su se bivši polaznici potrudili da se sve odvija u zaista ugodnom okruženju. Posebno zahvale župniku vlč. Vjekoslavu Meštriću koji je svojim doprinosom omogućio da se tečaj nesmetano odvija. Zajedno sa vlč. Andrijom Vrane tečaj su ponijeli suradnice/ci  Mirjana i Gabriel Špehar, Vera i Bruno Štajner, Ljiljana Krišto, Renata Fortuna, Snježana Mezak i Olga Drljača.
Zamilovani Duhom Svetim zajedništvo polaznika raslo je iz dana u dan. Ponuda susreta sa Isusom Kristom, spoznaja značenja prave potrage za vrijednošću u životu, susreta u crkvi oko stola i blagovanja tijela i krvi Kristove, pravi doživljaj sakramenata i još puno toga ostavilo je na polaznike snažne dojmove.

Čujmo neke od njih:

 • Ovaj tečaj još više mi je produbio moju vjeru i ljubav prema Gospodinu, odgovore sam dobila za sve moje nedoumice, padove, strahove a obogatio me je poznanstvom sa mnogim dragim ljudima. Osjećam se radosnom i ispunjena Duhom svetim.i hvala vam svima.
 • Sviđaju mi se svjedočanstva, pogotovo ona koja pokazuju da se iz patnje i predanja u Boga mogu dobiti mnogi plodovi. Puno sam naučila o drugačijoj, pravoj komunikaciji među ljudima. Hvala na svemu što ste nam dali.
 • Upoznala sam novu braću i sestre, spoznala tko sam ja, čula mnoga svjedočanstva i shvatila da moje boli i strahovi nisu najveći. Hvala na krasnom poticaju za daljnje druženje u zajednici.
 • Ovaj mi je tečaj dao poticaj ne samo da razmišljam o sebi nego i o ljudima oko sebe. Blizina sestre i brata, to je ono što mi treba i što sam ovdje našla. Srce mi je ispunjeno toplinom i radošću. Velika pohvala vašoj zajednici suradnika.
 • Na ovom tečaju susrela sam se sa sobom i svojim postupcima. Ovo su bili posebni dani ispunjeni razmišljanjem što ja mogu promijeniti. Posebno su bila dojmljiva svjedočanstva. Vjera drugih me ohrabruje, ostaju problemi ali nisu više toliki teret.
 • Dvoumila sam se za ovaj tečaj i malo sam se prestrašila kad sam čula da će tečaj trajati četiri dana  Mislila sam kako ću ja to podnijeti Sada sam sretna, jer sam na mnoga pitanja koja su me mučila dobila odgovore. Spoznala sam da je zajednica oslonac za moje teškoće, osjećam ljubav.
 • Tečaj mi je donio novu braću i sestre, toplinu i radost u srcu. Posebno me dojmilo svjedočenje bračnog para Štajner; sve je tu, djelovanje Duha Svetog,odgovor da smo ljubljena djeca Božja, obnovljen po Duhu sakrament braka. Hvala Gospodinu za ovaj tečaj i svima vama.
 • Dobila sam tračak svjetla za produbljivanje i za daljnji rad na sebi.
 • Hvala ti Gospodinu što me je barem malo dotakao Duh Sveti a preko Njega ću se truditi da nastojim djelovati u svojoj zajednici.
 • Upoznala sam nove ljude i spoznala da se svakoj situaciji u životu može prići na novi pozitivniji način. Ljudi koji su me ovih dana okruživali su puni razumijevanja. Vraća mi povjerenje u ljude.
 • Sasvim novi pogled na već viđeno. Hrabrost je biti ono što jesi.
 • Sada su puno jasniji pojmovi i odgovori na pitanje „tko sam ja“? Sve je bilo sjajno. Nadam se da ću koristiti i sebi i drugima u ostatku života.
 • Ovaj tečaj mi je posvijestio da Božje hrane nikad previše i pomogao mi je da se duhovno obogatimi lakše nastavim dalje. Želio bih što više ovakovih tečajeva.

U Zagrebu, 20. Ožujka 2014.
Rektor
Gabriel Špehar

Podijelite objavu

Skip to content