Search
Close this search box.

Krapanj – osvrt na 2. studentski termin

Od 26.7.-2.8.na Krapnju se održavao 2.studentski termin. Pod vodstvom naše rektorice Marijane Bambir i 9 animatora, na terminu su se okupila 82 sudionika.
Krapanj je za mene mjesto mira i opuštenosti, sigurnosti, a istovremeno i mjesto na kojem me uvijek nešto iznenadi. Koliko god puta da se vratim na taj otok, uvijek mi nešto novo daruje. Ovoga puta posebno bih istaknula zajedništvo cijelog termina i molitvu drugih za nas. Znam da dok sam na Krapnju, netko moli za nas cijeli tjedan, ali sada mi se dogodilo to da taj osjećaj mira i opuštenosti, gledanje kako se kroz tjedan naša lica mijenjaju, mogu pripisati samo molitvi, vjerujem da samo Bog može tako snažno djelovati.

Svaki dan barem jedno svjedočanstvo, rad u manjim grupama, toliko međusobnog obogaćivanja jedni drugih na jednome mjestu, a opet i prilika za šutnju, razgovor s Bogom i vesele mise sa puno svirača, pjevača i čak 4 svećenika: vlč.Andrija Vrane, vlč.Tihomir Kosec, vlč.Kristijan Bogdan i mladomisnik vlč.Marko Torbar. Uz sve to, bilo je tu i igara, karaoke, a kao animatorica spomenula bih i sastanke animatora na kojima sam se svaki put baš dobro nasmijala.
Glavna misao koja mi se provlačila cijeli tjedan na Krapnju bila je: ˝Kako je lijepo živjeti s Bogom˝. Nije mi na Krapnju sve idealno, hvatali su me i strahovi i bilo je dosta teških trenutaka, ali glavni razlog zašto se vraćam na Krapanj je sigurnost koju tamo dobijem, sigurnost da je put vjere kojeg sam odabrala za mene pravi put.

A.B.

DOJMOVI SUDIONIKA:

  • Osjetila sam Boga kroz šutnju u sakramentu ispovijedi. Svjedočanstva su pripravila tlo da ovaj dio bude toliko plodonosan.
  • Nakon naporne godine trebalo mi je mjesto susreta s Gospodinom i pronašla sam ga na Krapnju. Najviše me se dojmila spremnost animatora da svjedoče i iznesu svoje životne priče.
  • Božju blizinu sam osjetila kroz šutnju i molitve, ali ponajviše kroz druge osobe! Iskustva nekih pojedinaca su učvrstila moju vjeru i osnažile ju. Donijela sam odluku da se neću prestat borit, da ne odustajem.
  • Najviše sam osjetio Božju blizinu na svetim misama, ponekad kraj mora i kroz glazbu. Prekrasno mi je na ovome mirnom mjestu. Najviše me se dojmilo druženje s ljudima pred kojima mogu biti ono što jesam. Bez pretvaranja i straha od neprihvaćanja.
  • Ovaj boravak je za mene značio novi odnos, produbljenje odnosa s Bogom. Boravak u Emausu je nadmašio moja očekivanja. Kroz molitvu, tišinu, ljubav bližnjih i klanjanje sam najviše osjetila Božju blizinu. Donijela sam odluku da ću više bližnjima govorit koliko ih volim i koliko mi je stalo do njih.

 

Podijelite objavu

Skip to content