Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj u Zaprešiću, župa Marije Kraljice Apostola, druga grupa krizmanika, 21. do 23. veljače 2014.

Odredište petnaestak mladih animatora od 21.2.-23.2. bio je Zaprešić, župa Marije Kraljice apostola.  Šezdesetak  krizmanika sudjelovalo je na malom tečaju kršćanstva, Kursilju. Tada su prvi puta imali priliku iz prve ruke čuti i vidjeti kako je život s Kristom uistinu drugačiji i da biti  katolik u današnje vrijeme može biti  itekako uzbudljivo. Misao koja se vukla bila je “Tko sam ja?” iz prve teme vlč. Andrije. Spoznaja da smo svi bitni i prekrasni jer On nikada ne stvara greške posebno je doticala mlada srca. Animatori širokog osmjeha i otvorenog srca iz Zaprešića, Zagreba, Varaždina, Karlovca, Garešnice (Anđela , Matea , Gabriela , Ivana, Dajana , Kruno , Mateja , Leticija, Kristina , Hrvoje , Vitomir , Luka, Barbara i Marko) spremno su se odazvali i hrabro ispričali svoje priče, kako su oni upoznali Krista, kako im je okrenuo život i kako su u Njemu pronašli smisao koji su prije uzaludno tražili. Zanimljivo je kako na svakom tečaju, mi dođemo k njima, da ih naučimo što je za nas vjera, a iznenadimo se i shvatimo da smo taj vikend toliko mnogo i mi od njih naučili.

Dobili smo i jednu želju koja glasi:

“Ja bih da kursiljo postane službeni, na razini države, tako da ga imamo tjedan umjesto škole.” 🙂

Unatoč kiši i tmurnom vremenu, smijeha i zabave u dvorani nije nedostajalo. Pjevale su se karaoke, plesalo se, igrale su se razne igre natjecateljskog tipa koje su pridonijele opuštenijoj atmosferi i poticale na timski rad.

Krizmanici su imali priliku za ispovijed i klanjanje te za razgovore sa svojim vršnjacima u malim grupama te na kraju tečaja napisali svoje dojmove:

“Drago mi je što sam ovaj vikend iskoristila za duhovni susret zato što sam se puno smijala i pričala o svom mišljenju bez da me itko osuđuje.”

“Jako mi je drago što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret. Zato što sam se približila Bogu više nego ikad. Željela bih ovo ponoviti zato što sam vrijeme iskoristila razgovarajući s Bogom u mislima i imala osjećaj kao da je On ovdje, da je ovdje osoba koju sam izgubila, koja mi nedostaje s kojom, kada bih vratila vrijeme, provodila sigurno puno više vremena u razgovoru i druženju.”

“Svi su mi sadržaji bili dobri, iz svakog sam naučila ponešto, ipak mi je bila nekako najiskrenija priča od Anđele i Leticije. Svidjelo mi se kad smo razgovarali u grupi i šalili se. Čuli smo mnoge životne priče koje su stvarne, ali opet kad slušaš ne možeš vjerovat da je to netko proživio i da su nakon svega ostali sretni i pronašli prijatelje.”

“Izdvojila bih Leticijinu, Matejinu i Anđelinu temu. Poseban Božji dodir osjetila sam u Anđelinoj temi zato što znam da joj nije bilo lako pričati o tome kao ni ostalima, ali ruku koju je osjetila kada joj je bilo muka, kada je to rekla i ja sam ju osjetila na svojem ramenu.”

“Nakon ovog susreta moj odnos s Bogom se promijenio. Odlučila sam da ću se više posvetiti Njemu i više pričati s Njim i moliti za sve one kojima je to potrebno.”

“Nastupile su odluke kojima želim postati bolja osoba i hodati s Bogom.”

“Promjene su jako dobre, približila sam se Bogu i zato sam zahvalna što sam došla ovdje.”

“Animatorice su bile super i jako zabavne, pričljive i otkačene. Svidjeli su mi se njihovi stavovi o našim mišljenjima.”

Kristina Medenjak

Podijelite objavu

Skip to content