Search
Close this search box.

Krizmanički tečaj u župi sv. Marije Magdalene

Od 04.-06.12. u Ivancu je održan još jedan Kursiljo u nizu, a opet sasvim nov i poseban. To je dojam nas animatora koji iza svakog tečaja zahvaljujemo Bogu na predivnom zajedništvu i mladima koji nas obogaćuju. Na samom početku, radosno i prijateljski su nas pozdravili župnik, vlč. Zoran Gložinić i kapelan vlč. Petar Mlakar koji je bio ravnatelj ovog tečaja za krizmanike. 

Duh Sveti sabrao je četrdesetak mladih i dvanaest animatora te pomoćne animatore (Tomislava Košića, Stelu Posavec i Ivanu Gazdić). Lucija Šambar, Nikolina Sever i Ivana Hrebak strpljivo su vodile rad po svojim grupama i ovaj put nisu održale temu, što ne znači da su bile bez riječi 😉 Vlč. Petar Mlakar vodio nas je kroz svećeničke teme, a svoju vjeru svjedočili su: Marija Cingula, Dorica Kontrec, Magdica Čavlek, Josip Deglin, Nikola Kontrec, Barbara Petrinjak, Katarina i Mario Jarnjak, Nikolina Tomašić, Ivana Krajačić i Anika Sačić. Poseban mir zahvatio je ovu nestašnu skupinu krizmanika koji su s radošću slušali svjedočenja i teme, igrali se, molili, pjevali, sudjelovali u klanjanju, svetoj Misi te tako slavili Boga. Neki među njima budući su animatori, a neki su bili tek dotaknuti stvarnošću da je Bog živ.

S tom raznolikošću i radosnim srcem proveli smo još jedan Kursiljo. Bogu zahvalni za širom otvorena vrata župe, ali i župljana i svih onih koji su nas nosili u svojim molitvama i pismima podrške, shvaćamo kako smo tek sluge beskorisne koje su učinile ono što su morale učiniti. A kako su sve navedeno doživjeli naši krizmanici, pročitajte u nastavku:

  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret jer sam upoznala divne animatore i čula njihova iskustva. Posebno me dojmila tema: Tko sam ja, a u temi Kako se Bog ušuljao u moj život osjetila sam Božji dodir. Od ostalih sadržaja svidjeli su mi se filmovi i igre. U grupi mi je bilo super sa sjajnim osobama. Bog me dotakao u par tema koje su me dirnule i suosjećala sam s tim ljudima. Jest, promjenilo se dosta toga, sad sam shvatila što sve Bog radi za nas i da je uvijek tu za mene i da vjeruje u nas. Nemam primjedbi, ocijena 5.
  • Jako mi je drago što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret jer nam je dana prilika da kroz tuđe priče upoznamo Boga. Posebno me dojmila Marijina tema, ali sam u Josipovoj osjetila pravi Božji dodir. Od ostalih me sadržaja posebno zaintrigirala priča o drvencima. Nakon ovog susreta sam bolje upoznala Boga i dobila sam priliku da promijenim sve stare navike i okrenem novi list. Provedeno vrijeme ovdje ocijenjujem s 5 – najbolje moguće.
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojio za duhovni susret jer sam saznao na koje načine Bog pomaže ljudima. Najviše mi se dojmila tema „Milosrdni Otac“ velečasnog Petra Mlakara i u njoj sam osjetio poseban Božji dodir. U grupi mi je bilo lijepo jer nam je bilo zabavno. Moj odnos s Bogom se promijenio jer ga sada više poštujem i više vjerujem. Moj prijedlog je da Kursiljo traje 6 dana, a ne 3. Ocijena 5-najbolje moguće iskorišteno vrijeme.
  • Da, drago mi je zato što sam se uistinu približila Bogu. U temi animatorice Marije sam osjetila poseban Božji dodir i ta mi se tema najviše svidjela. Bog me dotakao kad smo u grupi izmjenjivali svoje probleme i govorili o njima jer smo mogli biti potpuno otvoreni sa njima. U grupi mi je bilo super. Od ovog susreta na dalje sasvim sam sigurna da je Bog uvijek uz mene i da me uvijek čuva. Nemam apsolutno nikakve primjedbe, animatori, grupe i sadržaj su bili odlični. Svakome bih preporučila dolazak jer je ovo stvarno predivno iskustvo i odlazak na Kursiljo definitivno je jedna od najljepših iskustava u mom životu.
  • Da, jer mi to bilo neizmjerno lijepo iskustvo i želio bi opet biti na tom tečaju. Žao mi je što je sad gotovo. Dojmila me se tema gospođe Marije koja je opisala svoje doživljaje. Žao mi je zbog njezine sestre, nadam se da je sad dobro, ali i svidjela mi se tema od Barbare Prijateljstvo. Shvatio sam koliko su prijatelji važni, ali ima i prijatelja koji mogu iznevjeriti. U grupi mi je bilo super. Nikolina i Doroteja su bile super. Žao mi je što se razilazimo. Možda se opet vidimo. Sve mi je bilo super. Sa svim drugim animatorima je bilo super, i jako mi je drago što sam ih upoznao. Ja sad nakon Kursilja shvaćam koliko me Bog voli bez obzira kakav sam. Možda će me pozvati da se uključim u zajednicu. Na tome sam zahvalan animatorima. Kursiljo ću ocijeniti kao jako neočekivano dobro vrijeme.
  • Što zapravo reći? Kursiljo sam zamišljala kao nešto potpuno bezveze i dosadno. Započeli smo s pjesmom te molitvom i na prvu bilo mi je supač. Tema Marije Cingule jako mi se sviđala te sam iskreno pustila suzu. Animatori moje grupe bili su Lucija Šambar i Josip Deglin. Bilo nam je zabavno i zanimljivo. Već sad neke stvari drugačije shvaćam i drugačije vidim Boga i Isusa. Primjedbe nemam ni jedne! A pohvala imam „more“! Od hrane, tema, animatora te igara sve je bilo odlično. Ovo vrijeme koje sam provela na Kursiljo ocijenila bi kao najbolje moguće iskorišteno vrijeme . Sigurna sam da ću se iduće godine vratiti kao animator hehehe!

De colores,
Ivana Hrebak

Podijelite objavu

Skip to content