Msgr. Tomislav Rogić u posjetu srednjoškolcima na Kursilju u Emausu na Krapnju

04.07.2017. Šibenski biskup, msgr.mr. Tomislav Rogić posjetio je naš duhovni centar „Emaus“ na otoku Krapnju. Osamdesetak mladih iz cijele Hrvatske (Zagreb i okolica, Varaždin i okolica, Pitomača, Sv. Martin na Muri, Karlovac, Županja, Dubrovnik, Zadar) bilo je iznenađeno jednostavnošću i pristupačnošću biskupa Rogića. Između ostalog, mladi su biskupu povodom imendana, kojeg je proslavio dan prije, otpjevali prigodnu pjesmu uz pratnju gitara i violine. Vlč. Andrija Vrane tom mu je prilikom uručio i prigodan poklon.

Biskup nam se iskreno zahvalio.

Zamolili smo biskupa i da blagoslovi papinsku zastavu koja će biti simbol naše pripadnosti Crkvi i sv. Ocu i koja će nas podsjećati na molitvu za njega. A zajedno s Hrvatskom zastavom i zastavom Kursilja poticati nas na prisutnost našeg svjedočenja u javnosti.

Rektorica termina, Ivana Krajačić ukratko je biskupu opisala karizmu i metode Kursilja opisavši pritom jedan klasični dan na Krapnju. Naime, mladi su to popodne, nakon pokorničkog bogoslužja koje je vodio vlč. Zoran Grgić, provodili u šutnji kako bi u svojim srcima stvorili prostor susreta s Bogom i samima sobom. Mons. Rogić podijelio je s nama radost što je ovih dana njegova biskupija domaćin misionarima koji djeluju širom svijeta, od Solomunskih otoka do Rusije. Nakon toga postavio nam je pitanje nakon kojeg je nastao tajac. Pitanje je glasilo: „Što je jedino u Nebu napravljeno ljudskom rukom?“ Ubrzo je mlada Petra rekla točan odgovor: „Isusove rane.“ Biskup je na točan odgovor zaključio kako su Isusove rane pomogle Tomi da Ga prepozna i učine ga sposobnima da, navješćujući Evanđelje, dođe do Indije, ali je i nas potaknuo da i mi ovdje prepoznamo svoj poziv pa da se odazovemo unatoč sumnjama. Za kraj našeg druženja, msgr. Tomislav nam je poželio da nam Krapanj bude i iskustvo Božje blizine koji će nas krijepiti kad naiđu životni izazovi. Ovo je bio samo jedan dan u tjednu, dok naše druženje traje cijeli tjedan. Nakon što mi ispunimo naša srca dodirom Božje blizine, na Krapanj će tokom narednih 8 mjeseci, to isto iskusiti i mlade obitelji, studenti i branitelji. Mali tečaj – Kursiljo želi potaknuti kršćanina na skladniji život u zajednici, te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života.

Podijelite objavu

Skip to content