Search
Close this search box.

Održan je prvi mali tečaj u Petrčanima

U Petrčanima, prekrasnoj maloj župi Zadarske nadbiskupije, ukrašenoj dražesnom župom crkvom sv. Ivana i Jakova – mučenika, blizu mora koje se nježno od vala do vala susreće s obalom, kao da nas poučava o važnosti Susreta koji ne prestaju, na poziv župnika don Ante Sorića, Kursiljo je prvi put održao mali tečaj kršćanstva.

Okupljeni sudionici već su na početku izražavali da su došli jer ih je njihov župnik pozvao i da im taj poziv važan, premda ne znaju što će se događati, budući da do sada i nisu imali slične susrete. Njihov im je don Ante rekao da ne može ništa lijepo što zna da postoji zadržati samo za sebe, a budući da zna da postoji nešto tako lijepo kao što je Kursiljo, želi ga i njima dati i s njima ga dijeliti i živjeti.
Dvadeset i dvoje sudionika od samog su početka pokazali svoje toplo otvoreno srce te se uskoro dvorana ispunila razgovorom i pjesmom. U takvom ozračju, čovjek biva ponesen i dirnut iznutra i izvana i ne može drugo nego pustiti da Gospodin pokaže kako svoju djecu grli rukama Crkve po Malom tečaju. Ubrzo smo bili braća i sestre koji kao da se znaju od vječnosti. No, kao da smo to bili i cijeloj župi, kojoj od srca zahvaljujemo, a koja nas je gostoljubivo častila dalmatinskim delicijama.
Sve do nedjelje radost je rasla, te se sve češće javljala ne samo u nasmiješenim licima nego i u zvonkom, razdraganom smijehu. Naravno da suze i smijeh idu skupa i da su u subotu, na posebnoj misi koju imamo radost doživjeti na tečaju, suze izrazile onu dodirnutost nebom, koja se gotovo i ne može drugačije izraziti nego, kad je srce prepuno, a more se radosti popne do razine očiju, pokaže se nebo u sjaju i čistoći suze. U blistavom oku objavi se duše sjaj. Gotovo da se može pažljivim promatranjem u toj suzi vidjeti i duga. De colores!
„Zahvalan/zahvalna sam našem dragom don Anti koji nas je pozvao“, gotovo redom su govorili sudionici iznoseći dojmove. I mi smo mu zahvalni i za poziv i za organizaciju, za svu brigu, ali i podršku koju nam je iskazao. Tečaj je vodio don Andrija, a rektorirala Marija Butković , dok su ekipu suradnika činili: Marijana Milos, Marina Zelić, Marko Kovačević i Ružica Anušić.
S vjerom da je ovo tek prvi put da smo mogli u Petrčanima iskusiti radost istinskog zajedništva braće i sestara u Crkvi, u Kristovu Tijelu po Kursilju, preporučamo ovu mladu zajednicu Kursilja u vaše molitve, kako bi rasla i jačala te postala svjetiljka i kvasac svojim obiteljima, župi i Zadarskoj nadbiskupiji.

De colores iz Zadra,
Ružica A.

Podijelite objavu

Skip to content