Search
Close this search box.

Osvrt krizmaničkog tečaja u Kravarskom (16.-18-4.2021.)

U župi uzviženja Svetog Križa u Kravarskom održan je Kursiljo tečaj kršćanstva za ovogodišnje krizmanike od 16. do 18. Travnja 2021. godine. Ugostio nas je vlč. Siniša Blatarić a dočekali su nas krizmanici

Uvod u tečaj i uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Siniša. Uz njega je svjedočio i animator Šimun Klepo u temi „Traganje za vrijednošću“ gdje nam je rekao na koje je sve on načine tražio Boga. Sljedećih dana su nam svjedočili i ostali animatori… Antonia Kerečeni „Krščanski život je drugačiji“ gdje nam je pokazala kako je život drugačiji nakoj što spoznamo Boga, Karlo Mitrović nam je u svojoj temi „Produbljivanje“ posvjedočio o tome kako produbiti svoj odnos s Bogom, Ante Tripalo i Josipa Rihtarič svjedočili su nam o čistom hodanju  i Leona nam je u Nedjelju kroz temu „Apostolat“ ispričala i pokazala kako se navješčuje Krista u današnje vrijeme.

Nakon svake teme bio je razgovor u grupama, svi smo zajedno prisustvovali klanjanju pred presvetim, slavili Euharistiju, zajedno molili pjevali i igrali se. Kroz sva događanja i točke upoznavali smo jedni druge a najviše sebe. Tečaj smo završili pisanjem dojmova, Euharistijskim slavljem zajedno s narodom i predstavljanjem otoka Krapnja.

Ovo je bila duhovna obnova za svakoga od nas. Jedni smo druge upoznali, saznali nešto novo o drugima i o sebi, a u svemu tome pronašli Boga koji nas je ujedinio. To vrijeme nas hrabri za daljnji rast u vjeri!

Podijelite objavu

Skip to content