Search
Close this search box.

Osvrt na boravak na Krapnju u terminu od 24. do 30. 8. 2014.

Termin od 24. do 30. 8. 2014. na Krapnju bio je rezerviran za suradnike pa se i okupila mala, ali vrijedna skupina suradnika potpomognuta članovima obitelji.

Shvaćajući ozbiljnost trenutka, nakon okupljanja i nedjeljne sv. mise, nakon upoznavanja, odmah smo krenuli s bitnim u kršćanstvu i Kursilju, a to su blaženstva i teme.

A kako reče vlč. Andrija i naša 40-obljetnica je pred vratima, treba je dostojno proslaviti i zahvaliti za sve susrete i susretanja iz kojih se očitovala radost, olakšanje i nadasve spoznaja da je Gospodin živ. Dakle, trebalo je definirati trodnevni program proslave.

 

Posla je bilo na pretek. Radilo se u u većim i manjim skupinama, plenumima, pojedinačno, radilo se na nekoliko kolosijeka, a osjećala se i odgovornost i opuštenost te velika radost i zadovoljstvo. (Tu smo shvatili koji je korijen riječi radost!)

Duh je vidljiv jedino u zajedništvu braće i sestara što se očitovalo u svakome trenutku našega boravka na Krapnju. Zajedništva je bilo i u obradi temâ. Zahvaljujući trudu i temeljitim pripremama Ružice, Božice i Branka (ispričavam se ako sam nekog izostavila), dobili smo smjernice za laička svjedočanstva za svaku pojedinu temu. Teme smo pokušali nadopuniti, odnosno oplemeniti materijalima iz Blaženstava. Bilo je tu prekrasnih svjedočanstava, oduševljenja, smijeha, šala, viceva, a i suza.

Kako bismo svaku temu što bolje obradili podijelili smo se u nekoliko skupina koje su radile pod budnim okom voditelja. Blaženstva su pri kraju, pa smo odlučili nastaviti s tzv. dopisnom školom. Prvo bismo radili na temama, nastojali bismo ih »dotjerati« prema napravljenim smjernicama i oplemeniti materijalima iz blaženstava.

Zahvaljujući dobroj pripremi i organizaciji bilo je vremena i za aktivnosti po vlastitu izboru. Stigli smo uživati u blagodati mora, sunca, šetnjama, druženjima, pjevanju, čitanju…

Na kraju boravka svi smo se složili da je ovo bio drukčiji susret od prethodnih. Neki su ga nazvali »najljepšim darom«, neki »pravom školom« (jer bilo je i ocjena), a svi smo se složili da je ovo bio nezaboravan, koristan i blagoslovljen susret koji je pokazao da se može raditi zajedno, predano i opušteno samo kada nas vodi isti Duh.

Katica Ćurković

Podijelite objavu

Skip to content