Search
Close this search box.

Osvrt na formaciju Kursiljo animatora u Carevdaru 15.-17.10.2021.

Naš susret formacije za animatora započeo je u petak u Carevdaru. Nakon što smo se smjestili susret smo započeli svetom misom u crkvi svete Barbare koju je predvodio velečasni Dominik koji je ujedno bio i naš domaćin. Večer je bila predviđena za upoznavanje također nas je i animatorica Leona u kratkom predavanju pobliže upoznala sa pokretom Kursilja, što je to i kako je nastao? Predavanje je bilo jako zanimljivo i poučno. Večer smo zaključili zajedničkom molitvom u kapelici.

U subotu smo započeli dan molitvom, a nakon molitve je velečasni Kristijan održao predavanje na temu “Bog temelj svega” u kojem nam je objasnio ako imamo čvrsti temelj, Gospodina kao stup u svome životu da se nemamo čega bojati. Zatim je uslijedio rad u grupama u kojima smo komentirali temu.
Nakon završetka rada u grupama animatorica Matea nam je održala predavanje o temama koje se prožimaju kroz Kursiljo, koje su teme zastupljene na tečajevima te nam je nakon toga dala zadatak da sami napišemo svoje svjedočanstvo.
Matea je također održala predavanje o tome kakav bi trebao biti animator i koje su njegove karakteristike, što je bilo jako zanimljivo i poučno.
Nakon toga smo u radu u grupama vježbali kako biti animator.
Zatim je uslijedila sveta misa, pa igre u kojima smo se svi dobro nasmijali i zabavili.

Nedjelja je započela svetom misom, nakon koje je animator Matej održao predavanje o tome “Kako biti animator”, u našoj svakodnevnici, na poslu, u školi, u svojoj obitelji na što smo nekako najviše pozvani. Predavanje je bilo jako poučno.
Nakon predavanja smo imali dojmove u kojima smo kratko odgovorili na pitanja gdje se mi vidimo u Kursilju, i što bi još htjeli poboljšati i unaprijediti.
Završetak formacije završio je zajedničkim čišćenjem soba.

Vikend formacije za animatore je bio zaista zanimljiv i plodonosan. Imali smo prilike puno toga naučiti, steći nova prijateljstva i zaista raditi na sebi.
Zahvalila bih dragim animatorima oko organizacije i vođenju susreta, njihovoj pristupačnosti i nesebičnom darivanju za druge.
Vi animatori ste vidljivi znak nevidljive Božje ljubavi na zemlji.
“Besplatno primiste, besplatno dajte” vi zaista živite ove Isusove riječi u svom služenju drugima. Neka se Gospodin i dalje proslavlja u vašim životima, a nama neka da snage da možemo slijediti vaš primjer da i mi jednog dana postanemo animatori. Božji blagoslov.

Podijelite objavu

Skip to content