Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Križevcima (16.-18.12.2022.)

Prošlog se vikenda, od 16. do 18. 12. održao krizmanički tečaj u župi Sv. Ane u Križevcima. Naši animatori, na čelu s rektorom Ivanom Havličekom, stigli su u Križevce u popodnevnim satima, a tamo su ih srdačno dočekali Križevčani i odlična organizacija župne animatorice Marte Koprić. U dvorani pred 60 krizmanika pozdravio ih je naš rektor Ivan, a potom je bogoslov Karlo Špoljarić svjedočio svećeničku temu Tko sam ja? u kojoj je naglasio osobnu vrijednost i Očevu beskompromisnu ljubav. Prvu laičku temu imao je animator Šimun koji je u svojoj temi Traganje za vrijednošću svjedočio o tome kako nastojati biti u Božjoj blizini.

Prvi dan završen je radom u grupi, a idući započet jutarnjom molitvom. Nakon molitve slušali smo svećeničku temu Milost, a onda nam je Vjekoslav ispričao kako je to Kršćanski život drugačiji. Bogoslov Karlo krizmanicima je približio značenje sakramenata, a potom je animatorica Petra svjedočila kako ostati uspravan pred životnim izazovima u temi Kralježnica i zapreke. Poslije ručka, uslijedila je tema Predbračna čistoća koju su naši animatori Petra i Luka krizmanicima savršeno približili. Dan je priveden kraju klanjanjem u crkvi.

Pjesmom i jutarnjom molitvom započeo je i zadnji dan tečaja. Bogoslov Karlo svjedočio je krizmanicima o blizini i značenju Duha Svetoga. Posljednje svjedočanstvo na tečaju imao je naš animator Fran, koji je svoje iskustvo s Bogom, sa vedrim osmijehom na licu ispričao u temi Apostolat. Tečaj je završio nakon nedjeljne svete mise u župnoj crkvi.

 

Podijelite objavu

Skip to content