Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Lugu

Od 17. do 19. veljače održao se krizmanički tečaj u Lugu Samoborskom. Mladi animatori Ana, Roberto, Josip, Dunja, Marcela, Luka, Lucija, Ana te bračni par Ivana i Lucijano zajedno s rektoricom Karlom i potpomognuti župnim animatorima Majom, Marijom, Lucijom i Dariom posvjedočili su krizmanicima kako Bog djeluje u njihovim životima i svojim primjerom pokazali radost kršćanskog života.

Tečaj je započeo u petak prezentacijom Drvenci. Svećeničku temu „Tko sam ja?“ ispričao je Vlč. Anđelko Katanec. Nakon toga krizmanici su otišli u grupe gdje su zajedno sa svojim animatorima razgovarali o temi. Prvi dan završio je još jednom temom i radom u grupi.
Sljedeći dan krizmanici i animatori započeli su molitvom. Nakon toga su neki animatori ispričali svoja svjedočanstva i kako ih je Bog promijenio. U grupi su krizmanici imali priliku za otvoreni razgovor i mogli su reći svoje mišljenje te postavljati pitanja. Naravno, tu su bile i razne igre, pjesme i smijeh. Nakon svete ispovijedi uslijedila je sveta misa i klanjanje na kojem su mogli zahvaliti Gospodinu na svemu što im je pružio. Radosni i pomireni s Bogom otišli su svojim kućama.
Zadnji, treći dan, također je započeo pjesmom i molitvom. Nakon zadnje teme „Mi i svijet“ i rada u grupi te pisanja dojmova, svi zajedno otišli su na svetu misu na kojoj su bili prisutni i roditelji. Na misi su krizmanici sudjelovali prinosom darova te čitanjem molitve vjernika koju su zajedno s animatorima napisali u grupi.
Poslije svete mise animatori su roditeljima rekli što su radili ova tri dana te pročitali nekoliko dojmova krizmanika. Predstavili su i Krapanj kratkim videom nakon čega su svi otišli kući tužni jer je kratko trajalo, ali ispunjeni jer su doživjeli nešto novo što će sigurno dugo pamtiti.
Lucija Komljenović
Nekoliko dojmova krizmanika:

  •  Drago mi je zato što smo cijeli vikend svi bili zajedno i zato što smo razgovarali o raznim temama.
  • Ova obnova me malo više približila Bogu zato jer mi prije nije bilo zanimljivo na misi, a sad bi išla u crkvu svaki dan.
  • Nakon ovog susreta mi se promijenio odnos prema Bogu jer ga sad doživljavam kao Oca.
  • Najviše mi se sviđao bunar, sviđale su mi se igre, sviđala mi se cijela moja grupa, bila je dobra atmosfera, i bilo nam je super, sviđao mi se ručak (bio je jako ukusan!!!), sviđale su mi se i teme, sviđali su mi se animatori, bili su zanimljivi i zabavni i sve mi je bilo super
  • Nakon ovog vikenda vidim se možda kao animator zato što mi se ovo vrlo sviđa i mislim da je vrlo zanimljivo i nikada nije dosadno.
  • Sadržaj mi je bio dobar. Bilo bi bolje da zbor, tj. animatori glasnije pjevaju.
  • Izdvojio bih igre, a Bog me posebno dotakao u zajedničkoj molitvi
  • Nakon ovog susreta odnos s Bogom mi se nije promijenio, ali me susret potakao da razmišljam „ tko sam ja?“.
  • Tema Ane Roth me se najviše dojmila jer sam se sjetila svoje obitelji i zahvalila sam Bogu na njoj i tema tete Dunje jer sam se sjetila sestre i odlučila sam da ću biti bolja prema njoj jer Bog gleda male stvari.
  • Pa na ovom susretu mi se promijenio odnos s Bogom, shvatila sam da ću preko molitve doći do nekog unutarnjeg mira

Podijelite objavu

Skip to content