Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, 1-2.12.2018

Ovaj vikend, 1. i 2. prosinca, održala se je duhovna obnova za krizmanike. Duhovnom obnovom su nam htjeli kroz zabavu dočarati Boga i potaknuti nas na život u vjeri. Sve je počelo u subotu ujutro. Naše druženje započelo je jutarnjom molitvom i pjevanjem. Upoznali smo divne mlade ljude te čuli njihova iskustva s vjerom, a kasnije su oni bili i naši mentori. Svatko od njih nam je održano predavanje u kojem je pričao o vjeri. Tim predavanjima su nam htjeli pokazati kako su se vratili u crkvu i sve do danas ostali, kako bi se i neki od nas pronašli u istim ili sličnim situacijama. Bili smo podijeljeni u grupe u kojima bi nakon svakog predavanja iz jeli svoja mišljenja ili ako smo se bili u istoj situaciji dobili koji dobar savjet. Svaka grupa imala je svoga mentora kojega smo mogli pitati bilo što nas je zanimalo. Uz predavanja i rada u skupinama našle su se i neke igre. U igrama smo se uvijek nasmijali i dobro zabavili. Upoznali smo i svećenika Andriju kod kojeg smo se ispovijedali. On je održano večernju misu kojom smo i završili naše subotnje druženje.

Drugi dan smo također molitvom i pjevanjem započeli druženje. Čuli smo još dva iskustva i o njima po razgovarali u grupi. Svatko od nas je riješio mali upitnik o doživljaju na duhovnoj obnovi. Bako toga se je svatko sa svojom grupom i svojim mentorom uputio na svetu misu na kojoj su sudjelovali i naši roditelji i krizmani kumovi. Nakon svete mise imali smo sastanak. Kumovi posebno, roditelji i krizmanici zajedno. Vidjeli smo video te su roditelji saznali neka naša iskustva. Napravili smo zajedničku fotografiju i time završili duhovnu obnovu. Svi smo nešto novo saznali i svatko od nas se je pronašao barem u jednoj situaciji. Svi smo zapamtili prezentaciju i priču o drvencima jer nam se je jako dojmila. Kroz priču smo naučili da trebamo imati svoje mišljenje, a ne obazirali se na ostale sitnice drugih jer je svatko od nas jedinstven i poseban na svoj način. Osim što smo naučili počeli smo se približavate Bogu i shvaćati ga kao prijatelja.

U nastavku pročitajte dojam jedne polaznice:

Mislila sam da ću samo potrošiti vrijeme ovdje, ali bilo je super. Nisam znala koliko je Bog zapravo moćan. Nisam vjerovala u Boga i jako sam sumnjala u Njega. Ovi ljudi su mi pokazali kako je Bog uvijek uz nas. Voljela bih više se moliti i bolje upoznati Boga. Bilo mi je jako lijepo razgovarati u grupi i slušati iskustva animatora. Najzabavnije su mi bile igre. Također ovo je prvi put da sa se u nekoj grupi osjećala voljeno. Moje mišljenje bilo je bitno svima. Nitko me nije čudno gledao kada sam rekla da ne vjerujem u Boga , već su mi pokušali pokazati tko je On. Nakon ispovijedi osjetila sam da nisam sama. Koliko god to smiješno i čudno zvučalo. Zatražila sam od svoje animatorice da moli za mene. Nisam mogla vjerovati kako je to sa srećom prihvatila. Željela bi se također zahvaliti svim ljudima koji su molili za nas ova dva dana. Kada je Ivan ispričao svoje obiteljske probleme shvatila sam da nisam jedina kojoj su roditelji agresivni i da nisam jedina koju je brat pokušao ubiti. Ali on je svu tu situaciju sa srećom. Naučila sam da bi i ja tako trebala. Trebam prihvatiti Boga i On će mi pomoći. Jedino što mi se nije svidjelo je da je trajalo dva dana! Voljela bi otići na jednu dužu duhovnu obnovu kao što je Lucija pa je bila u tišini šest sati. I ja bi to voljela samo što ja dama ni dvadeset minuta ne mogu šutjeti. Osjetila sam da ne sama ja, ali i drugi su se malo promijenili. Strah me da ću se opet vratiti i biti loša osoba. Nadam se da ću se i ja jednog dana pridružiti toj grupi (KURSILJU). Željela bih zahvaliti svim animatorima i ljudima koji su se molili za nas. Od srca vam hvala ! P.S. Hvala svima u grupi koji su me slušali i moja pitanja.

 

Podijelite objavu

Skip to content