Osvrt na Mali tečaj u Hercegovini, u župi Sutina, studeni 2013.

Naš mali tečaj u Posušju je nakon 8 mjeseci „pauze“, ponovno započeo sa redovitim sastancima ponedjeljkom, u krugu župne Crkve. Bogu hvala na uslišanim molitvama. U našoj „učionici života“ dočekao nas je naš novi župnik, fra Mladen Vukšić, koji je od novog početka s nama. Svaki put uz apostolski sat i molitvu naš župnik drži predavanje (teme: vjera, vjerovanje), i kasnije se  kroz razgovor župnika upoznaje sa radom našeg malog Tečaja, što u našoj župi, što u okolnim župama, a i u Hrvatskoj.

Od 14.-17. 11. održan je tečaj u župi-Sutina, Rakitno, uz veliko oduševljenje nas suradnika na samom početku, jer se odazvao veliki broj vjernika polaznika iz te župe ali i drugih mjesta – Širokog Brijega, Vira, Posušja, župe Poklečani-Rakitno, Biograci i ostalih.  Uz naše stalne suradnike  iz Posušja, Čapljine, Posuškoga Graca, Rakitna, došli su nam naši dragi iz Zagreba –  uz vlč. Andriju Vrane, došli su i Ante Karamatić, Ljiljana Matković-Vlašić te Mirjana Bambir iz Garešnice. Na samom početku dočekao nas je i pozdravio nas je župnik župe Sutina, don Slaven Ćorić.
Došlo 50-ak novih i 20-ak starijih suradnika, te je uz vođenje našeg rektora, Antu Karamatića, sve teklo u najboljem redu. Od samog početka stvarala se radosna atmosfera koja je tekla kroz sva četiri dana. Neki od novih polaznika na kraju Tečaja nisu znali što reći, kako opisati prekrasan doživljaj pa je bilo ispisanih pjesama, isplakanih suza radosnica i puno oduševljenja. Bogu hvala, javila se i želja kod novih polaznika da se i u toj župi nastavi njegovati zajedništvo našeg malog Tečaja, pokreta za radosno kršćanstvo. Uistinu smo Bogu zahvalni na podijeljenih 45 križeva.
Pozdrav i Božji blagoslov iz Herc(srce)egovine.
Helena Begić

Podijelite objavu

Skip to content