Osvrt na prvu ovogodišnju grupu krizmaničkog tečaja u Ivancu (8.-10.4.2021.)

U župi Svete Marije Magdalene u Ivancu održan je Kursiljo, mali tečaj kršćanstva za prvu grupu ovogodišnjih krizmanika od 8. do 10. travnja 2021.godine. Dočekali su nas i ugostli domaćin vlč. Kristijan Stojko i vlč. Petar Mlakar, duhovnik Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Uvod u Kursiljo i samu uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Petar Mlakar.
Uz njega, Krista je svjedočilo 9-ero animatora, s rektoricom Matejom Hudoletnjak.

Prenosili su im svoja iskustva s živim Gospodinom; Barbara Petrinjak (Traganje za vrijednošću), Tihana Belčić (Kršćanin u svojoj crkvi + Kršćanski život je drugačiji + Produbljivanje), Leon Matuza i Sara Ribić (Čistoća), Ivana Geci (Zapreke + Kralježnica), Lorena Čibarić (Apostolat + Mi i svijet), Robert Blum, Petar Poljak, Lorena Zebec.

Razgovarali smo u grupama, bili na Svetoj ispovijedi i molili krunicu.

Program su obilježile razne molitve, duhovne pjesme, igre  na otvorenom, prezentacije, o Drvencima i filmići. Svakako nije nedostajalo smijeha, zabave, razigranosti ali i unutarnjeg upoznavanja sebe i ostalih. Tečaj je zaključen dojmovima krizmanika i animatora te predstavljanja Krapnja nakon svete mise na kojoj su krizmanici sudjelovali čitanjem.

Ovo nije bila duhovna obnova samo za krizmanike, i ja se svaki vikend, proveden na tečaju, duhovno obogatim i saznam nešto novo. Bilo mi je zadovoljstvo dijeliti iskustvo tako dobrim mladima od kojih je većina, sudeći prema dojmovima, bila oduševljena. Time se više ohrabrimo međusobno za daljnji rast u vjeri i nastavak širenja evanđelja među mladim ljudima. (I.G.)

Evo i nekih dojmova krizmanika nakon tečaja:

• Drago mi je što sam sudjelovala u Kursilju jer sam se jako zabavila i bilo mi je odlično. Teme su mi se svidjele, ali posebno me zainteresirala tema Ivane Geci (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica). Najviše su mi se svidjele igre i rad u grupama. Moja grupa mi se jako svidjela jer smo se upoznali i međusobno otvorili o nekim stvarima. Promijenio se način na koji gledam Boga i češće ću hodati na svetu misu.

• Bilo mi je drago što sam odvojila vikend za ovu obnovu jer su animatori super i dobro smo se zabavili. U svim temama osjetila sam Božju prisutnost, a svoju grupu sam doživjela jako dobro; svi su dobri i hvala vam! Ovim susretom se promijenio moj odnos s Bogom jer sad znam da me Bog ljubi i voli! Dodala bih više vremena za igru i da imamo više vremena u grupama kako bi se mogli otvoriti.

• Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend za duhovni susret jer je bilo zanimljivo i imam osjećaj da sam sad bliže Bogu. Posebno me se dojmila tema Zapreke u kršćanskom životu, a svidio mi se rad u grupi i igre te zajednička molitva. Moja grupa je bila super zbog jako dobrih animatora. Ovim susretom imam osjećaj da sam se približio Bogu.

• Drago mi je zato što sam više upoznala vjeru i Isusa. Posebno mi se svidjela tema o bračnoj čistoći te je svaki animator poseban na svoj način. Svidjele su mi se zajedničke molitve, razgovori i igre. Isto tako, dojmila mi se moja grupa zbog razgovora između svih. Ovaj susret mi je promijenio odnos s Bogom, te sam osjetila Duha Svetoga. Jedino što bih promijenila jest da se održi duže!

 

Podijelite objavu

Skip to content