Osvrt na prvu ovogodišnju grupu krizmaničkog tečaja u Ivancu (8.-10.4.2021.)

U župi Svete Marije Magdalene u Ivancu održan je Kursiljo, mali tečaj kršćanstva za prvu grupu ovogodišnjih krizmanika od 8. do 10. travnja 2021.godine. Dočekali su nas i ugostli domaćin vlč. Kristijan Stojko i vlč. Petar Mlakar, duhovnik Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Uvod u Kursiljo i samu uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je vlč. Petar Mlakar.
Uz njega, Krista je svjedočilo 9-ero animatora, s rektoricom Matejom Hudoletnjak.

Prenosili su im svoja iskustva s živim Gospodinom; Barbara Petrinjak (Traganje za vrijednošću), Tihana Belčić (Kršćanin u svojoj crkvi + Kršćanski život je drugačiji + Produbljivanje), Leon Matuza i Sara Ribić (Čistoća), Ivana Geci (Zapreke + Kralježnica), Lorena Čibarić (Apostolat + Mi i svijet), Robert Blum, Petar Poljak, Lorena Zebec.

Razgovarali smo u grupama, bili na Svetoj ispovijedi i molili krunicu.

Program su obilježile razne molitve, duhovne pjesme, igre  na otvorenom, prezentacije, o Drvencima i filmići. Svakako nije nedostajalo smijeha, zabave, razigranosti ali i unutarnjeg upoznavanja sebe i ostalih. Tečaj je zaključen dojmovima krizmanika i animatora te predstavljanja Krapnja nakon svete mise na kojoj su krizmanici sudjelovali čitanjem.

Ovo nije bila duhovna obnova samo za krizmanike, i ja se svaki vikend, proveden na tečaju, duhovno obogatim i saznam nešto novo. Bilo mi je zadovoljstvo dijeliti iskustvo tako dobrim mladima od kojih je većina, sudeći prema dojmovima, bila oduševljena. Time se više ohrabrimo međusobno za daljnji rast u vjeri i nastavak širenja evanđelja među mladim ljudima. (I.G.)

Evo i nekih dojmova krizmanika nakon tečaja:

• Drago mi je što sam sudjelovala u Kursilju jer sam se jako zabavila i bilo mi je odlično. Teme su mi se svidjele, ali posebno me zainteresirala tema Ivane Geci (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica). Najviše su mi se svidjele igre i rad u grupama. Moja grupa mi se jako svidjela jer smo se upoznali i međusobno otvorili o nekim stvarima. Promijenio se način na koji gledam Boga i češće ću hodati na svetu misu.

• Bilo mi je drago što sam odvojila vikend za ovu obnovu jer su animatori super i dobro smo se zabavili. U svim temama osjetila sam Božju prisutnost, a svoju grupu sam doživjela jako dobro; svi su dobri i hvala vam! Ovim susretom se promijenio moj odnos s Bogom jer sad znam da me Bog ljubi i voli! Dodala bih više vremena za igru i da imamo više vremena u grupama kako bi se mogli otvoriti.

• Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend za duhovni susret jer je bilo zanimljivo i imam osjećaj da sam sad bliže Bogu. Posebno me se dojmila tema Zapreke u kršćanskom životu, a svidio mi se rad u grupi i igre te zajednička molitva. Moja grupa je bila super zbog jako dobrih animatora. Ovim susretom imam osjećaj da sam se približio Bogu.

• Drago mi je zato što sam više upoznala vjeru i Isusa. Posebno mi se svidjela tema o bračnoj čistoći te je svaki animator poseban na svoj način. Svidjele su mi se zajedničke molitve, razgovori i igre. Isto tako, dojmila mi se moja grupa zbog razgovora između svih. Ovaj susret mi je promijenio odnos s Bogom, te sam osjetila Duha Svetoga. Jedino što bih promijenila jest da se održi duže!

 

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content