Search
Close this search box.

Osvrt na tečaj za odrasle u župi Sv. Marka- Selnica (09. – 12.03.2023.)

Od 9. do 12.  2023. godine, održan je Kursiljo – „Mali tečaj kršćanstva“ za župljane župe sv. Marka u Selnici. Na poziv župnika župe, vlč. Maria Križanca, odazvalo se tridesetak župljana koji su kroz svećeničke i laičke teme: „Tko sam ja – Upoznaj sebe“, „Kakav je Bog ili milosrdni Otac“, „Tri Kristova pogleda i milosni život“, „Vjera, ufanje i ljubav“, „Osoba Isusa Krista“, „Sakramenti kao sakramentalni život“, „Dijelovi svete mise“, „Sakrament pomirenja, ispit savjesti“, „Duh Sveti“, „Kursiljo u poslanju Crkve – „četvrti dan“(preč. Stjepan Najman), Traganje za vrijednošću“ (Dražen Krtanjek), „Kršćanin u svojoj Crkvi“ (Elizabeta Haček), „Kršćanski život je drugačiji“, „Mi i svijet“ (Ivan Hudoletnjak), „Produbljivanje“ (Anika Sačić), „Brak i apostolat – teologija  tijela“ (Katarina i Mario Jarnjak), „Zapreke u kršćanskom životu„ (Karla i Miro Spajić), „Prijateljska zajednica“ (Štefanija Zagorščak); dobili uvid u novu, drukčiju dimenziju odnosa s Bogom.

Tečaj je održan pod vodstvom preč. Stjepana Najmana i Štefanije Zagorščak. Zahvaljujući dvadeset i četiri satnoj molitvi molitelja Kursilja iz raznih dijelova Hrvatske, brzo se uspostavila obiteljska atmosfera. Dojučerašnji stranci, otvoreno su i slobodno pričali o vlastitim životnim situacijama i izazovima s kojima se susreću. Zahvaljujući istinitim svjedočanstvima suradnika Kursilja koji su u jednostavnosti iznosili svoje životne priče i iskustva susreta s živim Bogom, sami sudionici su se osjetili ponukanima iznositi osobne situacije za koje su istakli da ne znaju ni članovi njihove obitelji.

Svjesni kako Bog i po neravnim crtama umije pisati savršeno ravno, zahvalni na svim primljenim milostima te na gostoljubivosti župnika i župljana, možemo se samo u punoj poniznosti, poslužiti Isusovim riječima iz evanđelja po Luki 17, 10: „Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: „Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!“

U nastavku donosimo nekoliko dojmova sudionika:

Mali tečaj kršćanstva bih preporučila svakome, svjedočanstva koja sam čula su mi samo očvrsnula vjeru, zahvalnost dragom Bogu na svojoj obitelji, svim dobrim ljudima s kojima sam okružena. Saznala sam da se treba prepustiti Božjim putovima i vjerovati i u najtežim trenucima koje sam prolazila znam da me Bog vodio i pratio i dao mi snage da pomognem sebi, dignem se i krenem dalje.

 

Hvala vam svima što ste podijelili svoja iskustva i nadu da treba vjerovati dragome Bogu i djelovati po njegovoj volji!!!

Hvala ti Bože što sam sudjelovala na ovom tečaju. Tu sam upoznala predivne ljude. Bog mi je dao snagu i ljubav da Ga još više upoznam i svjedočim svoju vjeru, prenosim na svoju djecu, supruga, unuke i da postanem još bolja osoba. Hvala župniku i svim ovim dobrim ljudima. Hvala!

 

Potaknulo mi je želju da o vjeri saznam nešto više, da ne budem samo promatrač  nego da aktivno sudjelujem. U puno svjedočanstava našao sam i sebe, kako padam i trebam pomoć da se podignem. Teško je opisati sve emocije koje su se izmiješale.

 

Ova četiri dana bila su predivno iskustvo za mene, upoznala sam vrlo kvalitetne osobe, slušala svjedočanstva koja su mi pokazala da nije i ne mora sve uvijek biti savršeno, ali da je uz Boga sve uvijek lakše i da mu se mogu prepustiti. Zahvalna sam Bogu na svemu! Oduševljena sam svim nagovorima vlč. Najmana, a posebno o Duhu Svetom i sigurna sam da će me uvijek voditi na pravi put. Znam da mogu postati bolji vjernik, usmjeriti sebe i svoju obitelj na put k Bogu, a  posebno ću se truditi poboljšati  komunikaciju sa svojim suprugom.  Hvala svima na trudu, motivaciji, izdvojenom vremenu i posebno na iskrenosti i dirljivim svjedočanstvima. HVALA!

Podijelite objavu

Skip to content