Search
Close this search box.

Osvrt na ultreju u Španskom

Radost mi je obavijestiti radosne kršćane da smo se u utorak, 25. travnja na blagdan sv. Marka evanđelista nakon večernje svete Mise u velikoj dvorani Pastoralnog centra župe BDM Žalosne u Španskom „uživo“ slušali voditeljicu na Katoličkom radiju i suradnicu na Laudato televiziji i našu bivšu župljanku Dianu Tikvić rođ. Samardžić. Iako iz Evanđelja znamo da je najteže biti prorok u svom kraju Diana nam je priredila večer za pamćenje.

Iz njenog mladog ali bogatogatog životnog iskustva imali smo što naučiti i mi stariji.
„Pođite po svem svijetu, propovijedajte Evanđelje svemu stvorenju.” (Mk 16,15) Sveti Marko evanđelista je nadahnuo Dianu da nam približi temu o Medijima u službi evangelizacije. Bilo je to osobno svjedočanstvo o prisutnosti Boga u njenom životu. Bog je bio prisutan u njenom životu i onda kada ona nije znala da je to Bog. Mi koji smo blagoslovljeni darom vjere trebamo voliti one koji nisu jer to je jedini način kako im možemo pokazati Boga. Dijana zna da je njezin poziv radosno svjedočiti da je Isus živ i da po njegovu primjeru trebamo ljubiti i svoje neprijatelje. Tako je navela aktualni primjer Olivera Frljića i kako mi ne smijemo braniti Isusa istim metodama kojima ga Frljić napada. Svaku mržnju trebamo izbaciti iz srca jer naše oružje je molitva i ljubav.
Svjedočila je kako je ju Bog vodio uz puno poteškoća do ovoga radnog mjesta za kojeg kaže “Moj posao je moj poziv i moje poslanje!“ Iz svake njezine riječi se vidi zadovoljstvo i ljubav za njen posao. Smatra da je to Božji izbor kojem se ona s radošću odazvala. Mi koji slušano Katolički radio to svakodnevno i svjedočimo. U njezinu poslu uživamo i mi isto kao i ona. Kad ti prepoznaješ Boga u svom radu i životu onda ga i drugi vide u tebi – kaže Diana.
Hvala Diani. Moram priznati (poznajući Dianu od malena!) da sam od nje puno i očekovao ali je ovaj put nadmašila moja očekivanja. Zato još jednom : Hvala Diana.

Podijelite objavu

Skip to content