Search
Close this search box.

Osvrt sa susreta na Šalati u studenom, svjedočanstvo misionara fra Mire Babića

Mladi franjevac fra Miro Babić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, gvardijan je samostana u kenijskoj pokrajini Subuki i voditelj sirotišta „Mali dom“. Mali dom je utočište za ostavljenu i djecu s hendikepom. Fra Miro je već je gotovo devet godina misionar, a prije Kenije, gdje je već gotovo sedam godina, dvije je godine proveo u Ugandi. U svojoj župi sv. Franje Lower Subukia brine o petnaest tisuća ljudi od kojih su polovica katolici, a fra Miro brine o svima, jer kako kaže, ‘čovjek je čovjek’.  
    Fra Miro je nedavno navratio u Hrvatsku, a dan prije povratka u Keniju odlučio je svjedočiti na susretu na Šalati. Zahvalni smo fra Miri što je u svom popunjenom kalendaru pronašao vremena svjedočiti nam dobrotu i ljubav za Krista u najmanjima i najpotrebnijima. Dvorana na Šalati bila je prepuna mladih srca željnih čuti o Ljubavi i konkretnom djelovanju.

Jedan od trenutno važnijih projekata fra Mire je obnova škole sv. Franje. Zgrada škole postoji, no krov je potpuno dotrajao te postoji opasnost od urušavanja krova i stropa. Također nedostaje namještaj, udžbenici, knjige, pribor za školu. Fra Miro nam je objasnio koliko je obrazovanje važno – ono je jedina nada za bolji život te afričke djece.
Ukoliko želite pomoći Malom domu i fra Miri u njegovom radu, posjetite Facebook stranicu  https://www.facebook.com/Malidom.Africa
Sa fra Mirom je na Šalati bila i novinarka Anita Malenica koja je prije nekoliko godina boravila u Keniji i snimila film „Put dobrote“. Film u trajanju od 30 minuta najbolje pokazuje život fra Mire Babića i njegovih Kenijaca te ga možete pogledati na poveznici
{youtube}2D5vMaL76OE{/youtube} 

Ana Mavrović

Podijelite objavu

Skip to content