Search
Close this search box.

Osvrt s tečaja za srednjoškolce, 3. – 5. listopada, Špansko

Došli smo u petak navečer, okupilo nas se nekoliko. Sjeli smo u krug pričali o dojmovima i što se sve dogodilo od prošloga kursilja, jesmo li osjetili nekakvu promjenu, Duha Svetoga, prvašići su pričali svoje dojmove o srednjoj školi, novom okruženju i kako im se sviđa. Za kraj smo otpjevali nekoliko pjesama, pomolili se i primili blagoslov. Sutradan smo se okupili u 9 i 30 na istome mjestu, pomolili se, otpjevali nekoliko pjesmica za uvod te počeli s programom. Za početak nam je vlč. Andrija pričao o Božjemu pogledu, koristio je tako predivne slike o Isusu… Nakon toga popeli smo se gore u Crkvu te imali priliku za sv. ispovijed. Slijedile su podjele u skupine, svaka skupina imala je svoj način na koji će analizirati temu vlč. Andrije, i svaka je skupina to napravila kroz smijeh, šalu i podjelu dojmova. Nakon svega toga, treba malo i odmoriti, izvrstan objed i desert čekali su nas u prostoriji do nas (Pohvale kuharicama!) Subotnji program završio je pjesmama, molitvom i igrom. Nedjelja nam je započela jutarnjom misom u 9 i 30 na kojoj smo se okupili. Tu su neki od naših sudionika pročitali nekoliko molitva vjernika koje su sami osmislili. Nakon mise okupili smo se u prostoriji ispod crkve, razmijenili dojmove o ovome vikendu, što bi htjeli promijeniti i naše mišljenje o svemu. Program je tu završio, no oni koji su htjeli mogli su se još ostati družiti. Sve u svemu, divan način da iskoristite vikend, preporuke svima koji žele, mogu i hoće; Kursiljo je mjesto za odmor duše i tijela!

U nastavku donosimo nekoliko dojmova sudionika:

 

– Bilo mi je baš super. Svima preporučam Krapanj (divno mjesto mira), baš zato ako im se već ovo svidjelo, a bilo im je prekratko, da se izguštaju na Krapnju na duže vrijeme. Nadam se da ćemo Boga sad više ljubiti i pozvati svoje prijatelje da ga ljube. P. S. Smijte se više 🙂

– Kursiljo je zbilja mjesto gdje se ljudi zbliže; upoznajem ljude koji imaju slična iskustva kao ja, s kojima mogu pričati o nekim svojim problemima, koje uvijek mogu pitati ako mi nešto nije jasno ili me nešto zanima. Vjera spaja ljude, Bog spaja ljude, Kursiljo je tu za sve.

– Meni su ova tri dana bila predivna, upoznala sam odlične ljude, puno sam se smijala, pjevala, plakala i jela. Ovaj susret me dotaknuo i potaknuo da postanem bolja osoba. Bilo je najnajbolje i želim da se ovo ponovi. Svidjele su mi se igre, animatori, pjesme, molitva, sve… Jednostavno je bilo čarobno; neusporedivo s ičim. Nikada ne bih poželjela bolje provedeni vikend. Nadam se da ćemo se ponovno okupiti!

– U ova tri dana je bilo super. Svaka tema ima svoju pouku, ali na kraju je u svakoj zaključak isti da je Isus s nama i da nas čuva. Animatori su opet predobri, super je to što vam možemo sve reći. Hrana, sokovi, igre, atmosfera, to je isto bilo super, uglavnom sve je super bilo.

– Meni je ova tri dana bilo super. Animatori su bili odlični, a teme zanimljive. Prekrasno mi je bilo kada smo se primili za ruke, molili, a najljepši dio mi je bio kada smo se podijelili u skupine i mogli reći što nas muči, nije me bilo niti strah niti sram reći što sam imala jer sam se osjećala vrlo sigurno i prihvaćeno! Hvala vam za ovaj Kursiljo!

Ivana Jurišić

Podijelite objavu

Skip to content