Search
Close this search box.

TEČAJ ZA KRIZMANIKE U VRBOVCU, 24.-26.10.2014.

 

Od 24.-26.10.2014. održan je  krizmanički tečaj u župi sv. Vida, Vrbovec. Domaćini su bili vlč. Zoran Grgić i župni vikar Marko Princ. Ovaj susret će biti zapamćen po prvom rektorstvu Mateja Markića, a pomogli su mu Mateja Kelava, Dajana Ravlija, Renata Cikoš, Senka Bilić,  Josip Hrastić, Josip Biočić, Josip Deglin i Mirko Miloloža. Posebni gost monsinjor Antun Sente govorio je o svom životnom putu, a zatim predvodio klanjanje prilikom kojeg je poučavao djecu kako se smiriti, kontrolirati i usmjeriti na Boga stoga i ne čudi da su krizmanici izdvajali u dojmovima klanjanje kao jedan od najljepših dijelova tečaja.

Iduće jutro Mateja je govorila o odnosima u obitelji,  Josip Deglin o djelovanju Božje Providnosti u njegovu životu, a radno jutro zaključio je Josip Biočić o pojmu i smislu ljubavi uz zanimljivu prezentaciju. Kad čovjek radi na svojoj duhovnosti, ogladni, stoga nas je župnik počastio obilnim ručkom.

Nakon pomirenja s Bogom u sakramentu ispovijedi Mirko je govorio o značaju molitve u svom životu. Dan je završio na najsvečaniji način – Svetom Misom. Nedjeljno jutro je započelo misom sa župljanima, a zatim su Senka i Mirko govorili o ljepoti hodanja u čistoći. Na kraju su krizmanici napisali osvrt, a Dajana je izdvojila nekoliko dojmova.


Pitanja postavljena krizmanicima u pisanim dojmovima:

1. Je li ti drago što si ovaj vikend izdvojio/la za duhovni susret i zašto? 2. Koja te se tema posebno dojmila? U kojoj si temi (animatoru) osjetio/la poseban Božji dodir? 3. Što bi izdvojio/la od ostalih sadržaja? Gdje te Bog dotaknuo? Kako ti je bilo u grupi? (zajednička molitva, razgovor u grupi, pjesme, klanjanje, igre, molitveni lanac…) 4. Je li ti se nakon ovog susreta promijenio odnos prema Bogu? Kakve promjene su nastupile? 5. Imaš li kakve prijedloge ili primjedbe na program i sadržaj susreta? 6. Ocijeni svoje vrijeme provedeno u ova tri dana: 0 – izgubljeno vrijeme; 1 – vrijeme provedeno u dosadi; 2 – tako-tako, zadovoljavajuće; 3 – dobro iskorišteno vrijeme; 4 – neočekivano dobro iskorišteno vrijeme; 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme.

Dojam 1:

 1. Da, drago mi je, jer sam vidjela nešto novo. Bila sam na nekim duhovnim obnovama, ali nijedna nije bila kao ova.
 2. Josip Deglin. Oduševilo me što je s radošću i ništa mu nije teško, što god radit, on to radi sa zadovoljstvom.
 3. Bilo je dobro, dok smo se za vrijeme mise svi primili za ruke i pomolili Oče naš i kad smo se svaki dan zajedno ukratko pomolili i igre su bile super i zabavne.
 4. Dogodile su se neke promjene, no još ne mogu dokučiti kakve, no osjetila se Božja prisutnost.
 5. Voljela bih da sam u Prvoj osnovnoj školi, da sam došla dva puta i da duže traje, možda tri vikenda…
 6. Ocjena 5.

Dojam 2:

 1. Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovne obnove, zato što je zanimljivo i poučno. Lijepo je družiti se s animatorima.
 2. Svaka tema je zanimljiva i poučna i iz svake teme se može puno naučiti.
 3. Animatori su zanimljivi, smiješni i vrlo dragi. Svaka tema je zanmiljiva i poučna.
 4. Nakon dvije duhovne obnove, moj stav prema svemu se promijenio.
 5. Htjela bi samo da duhovne obnove budu više puta u godini.
 6. Mislim da je najbolje provedeno vrijeme za vikend. Bolje ovako, nego doma na kauču uz facebook i hranu.

Dojam 3:

 1. Da, zato što sam upoznala nove ljude i što sam bolje shvatila bolje duhovni smjer.
 2. Josip – što je on uvijek bio pozitivan i dobro se suočio s tobom situacijom, shvatio je stvar lakše i bolje od svojih roditelja i što je on, u bilo kojoj situaciji molio se Bogu i vjerovao.
 3. Pjesme – kada smo pjevali, osjetili sam možda malu prisutnost Boga i da on ustvari postoji, osjećala sam se drugačije nego inače.
 4. Da, osjetila sam se čisto i smireno. Od ovog susreta više vjerujem u Boga.
 5. Meni je sve bilo odlično i također sam shvatila bit svega ovoga. Sve su lijepo organizirali, malo smo slušali o Bogu i životnim pričama, malo igrali igre, ali sve je bilo odlično i mislim da su me približili Bogu.
 6. Ocjena 5  – najbolje moguće iskorišteno vrijeme.

Podijelite objavu

Skip to content