Search
Close this search box.

Tečaj za odrasle u Reki kod Koprivnice

Proljeće smo dočekali u Reki kod Koprivnice, na tečaju održanom od 20-23.03.2014. na župi Presvetog Trojstva. Došli smo na poziv župnika Maria Križanca, koji nas se dojmio svojom predanošću i upornim nastojanjima oko života svojih župljana. Odlučili smo poštovati njegovu želju da dio tema čuju svi župljani, pa smo svaki dan nakon mise imali po jednu svjedočku temu. Tečaj je vodio vlč. Najman, a suradnici su bili bračni par iz Ivanca, Božica i Branko Galinec, rektorica Marija Selak iz Varaždina i Mirjana Lisjak, iz Čakovca.

 

Da je Gospodin djelatan u našoj svakodnevici i da u svim kutcima naše biskupije puše Njegov Duh koji nas okuplja u Jedno, nastojali smo posvjedočiti kroz naše odnose jednih prema drugima, u skladnoj organizaciji, pjesmi, igrama i druženjima. Vjerujemo da smo uspjeli u tome, a kako su tečaj doživjeli sudionici najbolje odražavaju dojmovi:

  • Ovo zajedništvo je nešto posebno lijepo i tu se čovjek može osjećati kao među svojima jer imam dojam da se svi na neki način razumijemo. Posebno su me se dojmila svjedočanstva jer u njima se vidi koliko je Bog velik i da je njemu sve moguće.
  • Bilo je predivno malo odvojiti vrijeme samo za sebe i Boga, a ne stalno nekud žuriti. Ne mogu se odlučiti za naj-temu, mogu reći da su me se sve dojmile i u svakoj sam se na neki način pronašla. Ispunili ste me, tj. Duh Sveti preko vas.
  • Ovaj tečaj približio mi je Krista i dao mi milost. Sveta misa postala mi je slavlje jer me u nekim trenucima ispuni toplina iznutra i znam da Krist postoji i u meni. S ovog ću tečaja ponijeti mir i apostolat. Da mogu svakome reći kako se lijepo osjećamo poslije ove prekrasne duhovne obnove koju bi svakom preporučio.
  • Tu sam pronašla svoju radost. U ova 4 dana sve mi je bilo odlično, druženje, pričanje, slušanje.
  • S ovog tečaja posebno mi se dojmilo jedno svjedočanstvo gdje sam osjetila božju milost kako mogu oprostiti svom ocu.
  • Ovo vrijeme četverodnevno mi je bilo najljepše u mojem životu 63 godine starosti. Tu sam najviše upoznao vjeru u Boga Oca.
  • Bog me ljubi! Nije mi važno što će nam drugi reći i kako nas gledaju, nego kakvi smo u Božjim očima!
  • Vrijeme provedeno u približavanju Isusu, Bogu, Duhu Svetomu. Tema o Duhu Svetomu me posebno dodirnula, kao i ljudi koji su nam iznosili svoj život sa Isusom.​

Za Kursiljo, Mirjana Lisjak

Podijelite objavu

Skip to content