Search
Close this search box.

Tečajevi za branitelje na Krapnju – donacije

Dragi prijatelji!

Prvi koji nas je ovako nazvao jest naš ljubljeni Gospodin. “Više vas ne zovem slugama, jer sluga ne zna što radi njegov gospodar. Vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga.” (Iv 15,15). A Isus je čuo od Oca svoga: “Ljubite jedni druge!” Pravo prijateljstvo uključuje ljubav.

Gospodin dalje poučava svoje učenike: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” (Iv 15, 13).
Ovakvu ljubav su živjeli naši dragi branitelji za vrijeme Domovinskog rata, stavljajući život svoj u službu ljubavi za Hrvatsku i za nas, svoju braću i sestre. Naši branitelji su istinski svjedoci Kristove ljubavi, Kristovi nasljednici!

Vi ste, dragi prijatelji, uistinu pokazali ljubav kad ste se velikodušno uključili u akciju donacija za Mali Tečaj za branitelje Domovinskog rata. Zahvaljujući vašim otvorenim srcima prikupljena su financijska sredstva za prvi od dva Mala Tečaja za branitelje koji će se održati koncem svibnja, od 29.5 do 1.6, na otoku Krapnju. Tečajevi su besplatni za branitelje.

Mnogi ste donirali svoj novac odvajajući od kućnog budžeta vidno osiromašenog padom standarda. Ali ljubav Božja u vašim srcima ne poznaje zapreke. Ona uvijek nađe načina da djeluje, obraduje, iznenadi, podupre, pomogne. Neki od vas su donirali prehrambene artikle, mnogi mole, poste i prikazuju svete Mise za ovu nakanu. Neka vas Gospodin obilno blagoslovi svakim blagoslovom! Veliko HVALA za vašu ljubav i dobrotu, plod ljubavi!

Kako se prijavio velik broj branitelja, u lipnju će se na Krapnju održati i 2. Mali Tečaj i to u periodu od 19. do 22.6. Za ovaj tečaj nam još nedostaje financijskih sredstava kako bi pokrili sve troškove puta, smještaja, hrane i  boravka na Krapnju 4 dana.

Vjerujem da je svako dobro od Boga, Izvora dobrote koji će potaknuti i ona srca koja se dosad nisu uključila da svojim, bilo novčanim, bilo prilogom u vidu prehrambenih namirnica (meso, jaja, povrće, brašno, krumpir i drugo) pomognu održavanju i 2. Tečaja.

Svoje novčane priloge možete uplatiti na račun Kursilja u Zagrebačkoj banci. Podaci za plaćanje su:
IBAN: HR3823600001101620926
Mali Tečaj kršćanstva, Tajništvo Kursilja, Zagreb Kaptol 12
Opis plaćanja: Donacija za braniteljski tečaj

Ako ste se odlučili za doniranje namirnica, možete se obratiti Ivanki na broj mobitela 098 835 763 radi dogovora.

“Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge !” (Iv 15, 16-17)

Hvala Gospodinu što mu se svidjelo da preko naših otvorenih srdaca koja znaju prepoznati brata u potrebi, širi svoje Kraljevstvo, Kraljevstvo ljubavi!

Od srca još jednom veliko HVALA svim dosadašnjim i budućim darovateljima za svaki vid pomoći, za djelatnu ljubav koja postaje vidljiva i onima što “sjede u tami”.

Podijelite objavu

Skip to content