Search
Close this search box.

ULTREJA U VARAŽDINU, 26.6.2014.

Kursiljo Varaždinske biskupije ovu je pastoralnu godinu završio druženjem 25.06.2014. u prostorijama župe sv. Nikole, Varaždin.
Na poticaj duhovnika Kursilja Varaždinske biskupije, vlč.Stjepana Najmana i tajnika, bračnog para Galinec, sedamdesetak se kursiljista iz Varaždina i okolice, Čakovca, sv. Martina na Muri i Ludbrega okupilo kako bi se međusobno obogatili i podijelili svoja iskustva u protekloj pastoralnoj godini.

Susret je započeo pozdravom i molitvenim uvodom suradnice Marije Selak koja nam je kroz svoju temu „Predanje“ posvjestila važnost predanja svega što nas okupira i čini zatvorenima za Onoga koji naše grčeve može izmasirati i osloboditi nas za život u punini. Svratila je pozornost i na samu riječ predanje koja zapravo ima ulogu davanja – predanje = preDATI se. Počevši sa likovima starog Zavjeta: Noom, Mojsijem, Davidom i Golijatom skrenula nam je pažnju na to kako Bog ponekad od nas može zatražiti i nemoguće stvari koje na prvi pogled nemaju smisla. No, ako i unatoč nelogičnosti situacije ostajemo vjerni Božjem planu događaju se prekrasne stvari. Ako problem ili situaciju koja nas opterećuje predamo u Božje ruke, problem se možda i neće odmah riješiti, no baš kroz te probleme i situacije mi se mijenjamo, Bog nas oblikuje da prihvatimo život takvim kakvim on jest. Praktički, nemamo ništa u svojim rukama, sve što imamo je sada i baš to, baš ovo sada, i prošlost i budućnost, pozvani smo predati Bogu. Ne moramo biti savršeni kršćani, kršćani koji su u grču i koji uvijek nešto moraju. Bog svima daje slobodu, ljubi nas i kad ju pogrešno koristimo, ljubi nas unatoč našim manjkavostima, ili baš zato.
Susret je završio sv. Misom koju je predvodio kapelan župe sv. Nikole, vlč. Alexandre Adjimon Djivoedo. Nakon sv.Mise zadržali smo se u srdačnom druženju uz stolove bogate hranom, sokovima i međusobnim razgovorima. Zahvalni Bogu za sve milosti, shvaćamo kako su se i na nama ovim susretom ostvarile riječi iz Djela apostolskih 2,42: „Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama.“
Anika Sačić

Podijelite objavu

Skip to content