Ultreja za suradnike Kursilja u Hercegovini, 26.03.2014.

Dana 26.03.2014. god. u župi Sv. Josipa, Hercegovački Vinjani održana je ultreja za kursiljiste. Naša ultreja je započela sv. Misom koju je predslavio župnik don Joko Blažević. Don Joko je uputio Gospodinu molitve za Kursiljo, za  sve potrebne naših molitava a nama kursiljistima kroz Evanđelje dao poruku da “Riječ Kristovu treba slušati, po njoj živjeti i tu Riječ ne držati za sebe već je svjedočiti .”

Nakon Mise slijedio je nagovor na temu drugog blaženstva (Blago ožalošćenima – oni će se utješiti!) kojeg je predvodio Krunoslav Milas, dugogodišnji član Kursilja iz Zagreba, koji je došao u pratnji svojih prijatelja. Kruno je, uistinu, svojim riječima potvrdio ono što nam je don Joko kroz Misu poručio. Krunino izlaganje je bilo u punini izrečeno i do kraja proživljeno, životom potvrđeno .

Sada još jasnije razumijem što znači – Blago ožalošćenima!- kada iz njihovog srca nestane žalost, kad njihove rane balzamira i liječi Krist . Žalosti tu nema mjesta! Rana ostaje rana ali bez boli, utješena , blaga i milosna. Zato je – Blago ožalošćenima!

Bogu, Ocu neizmjerno hvala na ovom blago(slovu), biseru, na ovom susretu , trojstvu – Riječi (Krista), čovjeka i srca (ljubavi)! Radujem se unaprijed idućoj ultreji i novom susretu hodeći kroz blaženstva .

Blago(slov) svima!

                                                      Ivana Galić

Podijelite objavu

Skip to content