Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Zaprešiću, 2018

Od 07. 11. do 9. 12. 2018. u župi Marije Kraljice Apostola u Zaprešiću, održan je još jedan tečaj za krizmanike. Tečaj je vodila rektorica Irena sa još devet animatora. Susret je započeo pjesmom i predstavljanjem animatora nakon čega je uslijedila priča o Drvencima kroz koju su sudionici mogli uvidjeti kako nije dobro etiketirati i osuđivati druge ljude. Nakon drvenaca u temu „Tko sam ja?“ uveo nas je vlč. Boris Jozić na koju se nakon kratkog upoznavanja u malim grupama, nadovezala Leina tema „Traganje za vrijednošću“ . U svom svjedočanstvu, Lea je krizmanicima približila neke svoje životne situacije s kojima bi se i oni mogli poistovjetiti, u kojima je ona pronalazio svoju vrijednost dok je nije pronašla svoju vrijednost u Bogu. Kraj prvog dana završio je klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Drugi dan ovog tečaja započeo je jutarnjom molitvom, pismom podrške i obavijesti o osobama koje mole za ovaj tečaj i sve prisutne. . Nadalje, uslijedilo je svjedočanstvo animatora Ivana, koji je u temi „Kršćanski život je drugačiji“ pokazao da se uz Boga može pobijediti svaka teška situacija u našem životu. Nakon još jednog rada u grupi održana je igra u kojoj su krizmanici uživali i međusobno se još više povezali. Nakon pauze i pjesme svjedočanstvo je držao Jakov, Jakov je kroz zanimljiv pokus s kamenom i vodom krizmanicima pokušao dočarati važnost sakramenta „Pomirenja“ kao jednog od 4 temeljna stupa vjere u njegovom životu. Nakon još jednog rada u grupi uslijedi je ručak i vrijeme za igre, za vrijeme igara svi smo se još bolje povezali i ojačali naše zajedništvo. Nakon zabavnog druženja vlč. Boris u temi „Sakramenti“ približio je krizmanicima bit i važnost sakramenata u njihovom životu. Nakon toga uputili smo se u crkvu gdje su krizmanici imali priliku za sakrament Pomirenja. Poslije ispovijedi svi smo se vratili u dvoranu gdje je animatorica Suzana kroz svjedočanstvo „Apostolat“ ispričala kako je ona i na koji način odlučila služiti Gospodinu. Kraj ovoga dana završili smo slavljenjem svete Mise.

Treći dan tečaja, započeo je također molitvom, molitvenim satom i čitali su se sms-ovi podrške koje su slali suradnici Kursilja kako bi ohrabrili krizmanike. Posljednja tema ovog tečaja bila je „Čistoča“ Rikarda i Katarine koji su pričali o važnosti življenja predbračne i bračne čistoće. Završetkom teme, krizmanici su se zajedno s animatorima uputili na župnu svetu Misu koju je predvodio župnik Vinko. Nakon Mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika i animatora. Sam kraj susreta završio je predstavljanjem održanog krizmaničkog tečaja, dojmovima animatora Luke i Jakova, te predstavljanjem ljetovanja na Krapnju – otoku tišine.

Dojmovi krizmanika:

• Nastupile su pozitivne promjene u mojem životu jer su me priče animatora inspirirale za rješavanje mojih probleme
• Naučila sam da me Bog voli i da sam savršena takva kakva jesam
• Doživjela sam nova lijepa iskustva. Jedan animator me posebno dirnuo svojom životnom pričom i pokazao mi da je zaista moguće vjerom poboljšati život
• Naučio sam da je dobro biti drugačiji
• Svi su tako lijepo govorili o Božjoj ljubavi i u tim trenutcima se nisam mogla osjećati više ljubljeno i voljeno nego što jesam

Podijelite objavu

Skip to content