Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Soblincu, 15-17.2.2019

Od 15. Do 17. veljače 2019. održan je krizmanički tečaj u Soblincu u Župi Bezgrešnog Začeća BDM pod vodstvom rektora Luke Dmiovića uz još 8 animatora.

Susret smo započeli Svetom misom koju je predvodio župnik Ivan Lastovčić. Nakon mise uputili smo se u dvoranu gdje smo program započeli s “Drvencima”. Prvom svećeničkom temom “Tko sam ja?” koju je vodio vlč. Lastovčić mladi su mogli shvatiti da smo svi ljubljena djeca Božja.Uslijedio je rad u grupi u kojemu smo se svi upoznali i porazgovoarali o tome tko smo zapravo mi. Nakon pauze uslijedilo je svjedočanstvo animatorice Gabrijele u kojem je pričala kako je tragala za vrijednošću, dok svoju potpunu vrijednost nije pronašla u Bogu. U radu i grupama razgovrali smo o našim vrijednostima. Uputili smo se u crkvu gdje smo klanjanjem pred Presvetim završili prvi dan tečaja.

Drugi dan smo započeli jutarnjom molitvom, nakon koje je animator Ivan imao svoje svjedočanstvo. U njemu je pričao o tome kako se njegov život promjenio nakon susreta s Bogom. Nakon još jednog rada u grupi te kratkog predaha uz igre uslijedila je druga svećenička tema “Milost”. Animator Jakov je zatim u svom svjedočanstvu pričao o produbljivanju. Poslije grupa, ručka i igara sudionici su imali priliku za pomirenje s Bogom. Animatorica Irena je svojom temom “Apostolat” približila krizmanicima pojam Božjeg poziva koji nam je svima upućen, te osobno svjedočila na koje je ona načine otkrivala svoj apostolat. Klanjanjem smo ponovo završili dan.

Nedeljno jutro smo obogatili molitvom i čitanjem pisma podrške. Posljednju temu ovog tečaja vodili smu mladi par Antun i Mia. Mladi su sa posebnim zanimanjem pratili njihovo svjedočanstvo te su ih, po završetku istog, obasuli pitanjima. Uz dojmove, prezentaciju o Krapnju i misu završili smo naše druženje Radost i osmijeh kojom su zračili krizmanici na završetku tečaja pokazala je koliko ih je vikend obgatio i ispunio njihova srca u pripremi za nadolazeći sakrament.

Podijelite objavu

Skip to content