U Ludbregu je održan Kursiljo za krizmanike

U župi Presvetog Trojstva u Ludbregu od 22. do 24. veljače održan je Kursiljo tečaj za krizmanike. To je bio 102. Tečaj od osnutka Varaždinske biskupije. Ondje nas je gostoljubivo dočekao kapelan, vlč. Kristijan Stojko, zajedno sa župnikom, preč. Josipom Đurkanom. Opći uvod u Kursiljo i uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je domaći kapelan koji je ovaj vikend krizmanicama svjedočio Krista zajedno s 8-ero svojih suradnika, na čelu s rektorom, Leonom Matuzom. Teme su imali Tihana Belčić (Traganje za vrijednošću), Judita Havaić (Kršćanin u svojoj Crkvi), Leon Matuza (Kršćanski život je drugačiji + Produbljivanje), Štefanija Zagorščak (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica), Petra Posenjak (Mi i svijet + Apostolat), Leon Matuza (Prijateljska zajednica). Taj vikend su na tečaju još sudjelovali i družili se s krizmanicima, prenoseći im svoja iskustva s živim Gospodinom, kao pomoćni animatori Nikolina Jadanić, Patricija Jadanić i Filip Havaić. Program su obilježile razne molitve, duhovne pjesme, igre, osobito vani, na otvorenom, prezentacije, o Drvencima i Leptiru i filmići tako da nije nedostajalo smijeha, zabave, razigranosti ali i unutarnjeg upoznavanja sebe i ostalih. Tečaj je zaključen dojmovima krizmanika i animatora nakon svete mise koju smo proslavili zajedno s narodom.
Ovo nije bila duhovna obnova samo za krizmanike već i za mene. Svaki vikend, proveden na tečaju, duhovno se obogatim i saznam nešto novo. Bilo je lijepo raditi s tako dobrim, živim mladima. Naravno, uvijek je teško početi i približiti se u razgovoru krizmanicima, no moram priznati da mi je isto tako vrlo teško odvojiti se od njih nakon što smo se tri dana skupa družili. Sve u svemu, još jedno prekrasno iskustvo.

L.M.

Neke od dojmova krizmanika možete pročitati u nastavku:
• U svim temama sam osjetio Božji dodir, sve su bile odlične. Zahvalan sam Bogu za sve što mi je omogućio.
• Super je bilo, grupa je bila iskrena i komunikativna. Odlučio sam moliti svaku večer
• Očekujem da se sve u meni i oko mene mijenja, Bogu sam zahvalan na svemu.
• Bilo mi je super, otvorile su mi se oči. Očekujem da ću se više uzdati u Boga, i gledati cure na drugi način. Bogu sam zahvalan na mojim prijateljima, zdravlju, sreći, i mom životu.

Podijelite objavu

Skip to content