Search
Close this search box.

Blagoslov kipa svetog Josipa – Krapanj

Od utorka 5. kolovoza imamo novog stanovnika na Krapnju, svetog Josipa. Upravo na Dan domovinske zahvalnost, Dan pobjede stigao je sveti Josip – zaštitnik domovine, obitelji i hrvatskoga naroda u naš Emaus. Drveni kip svetog Josipa djelo je kipara Ivana Lipića, a dar je časne sestre Jelene koji je stigao iz karmelićanskog samostana, Đakovačke Breznice.

Jutarnji blagoslov i zahvala svetom Josipu započela je u 7:45. Sudionici obiteljskog tjedna okupili su se na tom divnom jutarnjem događaju. Blagoslov su vodili velečasni Andrija, otac Viktor Grbeša i vlč. Ivan Grbešić. Čitanja iz Evanđelja i molitve koje su pročitali supružnici Tihana i Damir Vučić posjetile su nas na blagoslove koje sveti Josip unosi u mnoge živote.
Od ovog dana dobili smo novo mjesto molitve, zavjeta i tišine za sve u potrebi; za posao, za supružnike, za mir i radost u našoj domovini i našim obiteljima.
Ostaje nam moliti da nam Gospodin udijeli da poput Josipa slijepo vjerujemo: kao što slijepac vjeruje u sunce, ne vidi ga, ali ga ipak uvijek osjeća.

Neda B.

Podijelite objavu

Skip to content