Blagoslov kipa svetog Josipa – Krapanj

Od utorka 5. kolovoza imamo novog stanovnika na Krapnju, svetog Josipa. Upravo na Dan domovinske zahvalnost, Dan pobjede stigao je sveti Josip – zaštitnik domovine, obitelji i hrvatskoga naroda u naš Emaus. Drveni kip svetog Josipa djelo je kipara Ivana Lipića, a dar je časne sestre Jelene koji je stigao iz karmelićanskog samostana, Đakovačke Breznice.

Jutarnji blagoslov i zahvala svetom Josipu započela je u 7:45. Sudionici obiteljskog tjedna okupili su se na tom divnom jutarnjem događaju. Blagoslov su vodili velečasni Andrija, otac Viktor Grbeša i vlč. Ivan Grbešić. Čitanja iz Evanđelja i molitve koje su pročitali supružnici Tihana i Damir Vučić posjetile su nas na blagoslove koje sveti Josip unosi u mnoge živote.
Od ovog dana dobili smo novo mjesto molitve, zavjeta i tišine za sve u potrebi; za posao, za supružnike, za mir i radost u našoj domovini i našim obiteljima.
Ostaje nam moliti da nam Gospodin udijeli da poput Josipa slijepo vjerujemo: kao što slijepac vjeruje u sunce, ne vidi ga, ali ga ipak uvijek osjeća.

Neda B.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content