De colores od Hrvatske do Irske!

S nekoliko riječi želim sa svima vama podijeliti jedno lijepo iskustvo koje sam doživjela u Irskoj. Sredinom listopada spremali smo se posjetiti nekoliko dana prijateljicu koja živi u Dublinu i sjetili smo se priče koju nam je Marija Butković ispripovjedila na jednom tečaju, o tome kako se jedan hrvatski kursiljist našao u Dublinu u Irskoj i mogao snaći u tuđini upravo uz pomoć Kursiljista iz Irske.

S mišlju kako bi bilo lijepo upoznati prijatelje s kojima smo zajedno u Kristu, javili smo se kursiljistima Paulu i Johnu. John je bio u Zadru na Susretu Europskih tajništava Kursilja 2011. godine i znao je odakle dolazimo. Oni su sa zadovoljstvom prihvatili poziv na kavu i susret. Susreli smo se s njima u nedjelju 18. listopada 2015. nakon ragbi utakmice, jer ragbi je najvažnija sporedna stvar u Irskoj. u zajedničkom druženju proveli su nas kroz park Phoenix (najveći park u Europi) gdje smo popili kavu i uspoređivali tečajeve u Irskoj i Hrvatskoj. Paul je prije umirovljenja radio u parku Phoenix, tako da nam je detaljno pokazao park. Dojmio nas se osobito križ koji se nalazi u parku i koji je podignut o dolasku Pape Ivana Pavla II. u Dublin 1979. godine, kada ga je tamo dočekalo milijun ljudi.

Također nas se je dojmilo to što je Johnova pokojna mama čak 8 puta bila u Međugorju, koje nije baš tako blizu Irske.
Bilo je lijepo susresti se s ljudima koje smo prvi puta vidjeli u životu, koji su druge nacionalnosti i dobi, a opet tako bliski nama. Nakon samo tako kratkog vremena mogli smo se jedno drugome otvoriti i progovoriti o životnim radostima, ali i preprekama u životu, te o Kristu koji nam je tu uvijek u pomoći da ih premostimo.

De colores!
Marina Zelić

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content