Search
Close this search box.

Drugi termin za srednjoškolce, Krapanj, od 4. do 11. kolovoza

Okupilo se 70-ak mladih iz Garešnice, Ogulina, Zadra, Zagreba, Bjelovara, Varaždina… Vlč. Andrija Vrane, mons. Antun Sente ml. i rektorica Marina Šoljić sa suradnicima pripremili su program prilagođen potrebama i dilemama mladih te se nakon tema o odnosima u obitelji, problemima u komunikaciji, prijateljstvu, zaljubljivanju, čistom hodanju, traženju lica Gospodnjeg, vjeri, pozivu i poslanju u skupinama moglo progovoriti o vlastitim iskustvima, problemima i mogućim rješenjima. Često se moglo osjetiti oduševljenje mladih za Krista, čežnja za Njegovim Duhom, potreba za zajednicama okupljenim oko Njega – zato molimo da se male prijateljske zajednice čim prije osnuju u njihovim župama.

 

Svećenici su bili dostupni 24 sata na dan i dalo se vidjeti da su gotovo neprestano razgovarali i ispovijedali. Zaista, sudionici su mogli doživjeti da se njihova riječ čuje i mnogi su, pred kamerama i ekipom HRT-a, koja nas je posjetila u četvrtak, mogli posvjedočiti da im je Emaus duhovni dom, mjesto gdje su svoji na svome, prihvaćeni i ljubljeni. Mnogi su istaknuli iskustvo poslijepodnevne šutnje koja nam je omogućila da jasnije čujemo sebe, Njegov glas i da uočimo ono od čega nas buka svijeta odvlači. Jutarnje i večernje molitve te klanjanje nastojali su nam približiti kako nas Bog gleda. Taj Božji pogled bio je vidljiv u očima sudionika u susretima, razgovorima, sportskim igrama, zajedničkome radu, a posebno u akciji betoniranja postolja za kip sv. Josipa koji će biti postavljen u šumi do jeseni. J

Možda se Božji pogled najjasnije očitovao na balu anđela gdje smo jedni druge obasipali malim znacima pažnje i velikim zagrljajima. Čak i sâm rastanak i završni dojmovi bili su proslava Njegove ljubavi, kroz suze i smijeh, a poglavito nadu da ćemo sve plodove koje smo na Krapnju ubrali rasaditi po cijeloj domovini.

Marija Lončar i Marija Selak

Podijelite objavu

Skip to content