Search
Close this search box.

Prvi tjedan studentske i radničke mladeži, Krapanj, 21. do 28. srpnja

U prvom tjednu za studente i radničku mladež sudjelovalo je oko 90 mladih iz cijele Hrvatske, a bilo ih je i iz Bosne i Hercegovine. Sigurnom rukom i blagim pogledom vodila nas je rektorica Katarina Bunić. Animatori tjedna ostavili su svoje srce u radu u skupinama i svoju priču s Isusom podijelili svima. Duh Sveti doticao je srca mladih kroz djelovanje u životima ovih ljudi i njihovim svjedočanstvima: Marta Kranjčec – »Vjera ljubavlju djelotvorna«, Maja Knežević – »Ideali«, Mario Jarnjak – »Brak – poziv«, Katarina Markić – »Zahvaljivanje«, Josip Sarić – »Iz tame u svjetlost«, Ante Mikulić – »Molitva«, Anita Bekavac – »Božja volja«, Anika Sačić – »Buntovnica s razlogom« i Marija Lončar.

 

Svojim prisustvom blagoslovila su nas dvojica svećenika, velečasni Andrija Vrane, naš stup, oslonac i duhovni otac te velečasni Domagoj Matošević, koji »diše« s nama mladima. Njegova tema »Divlji čovjek« govorila je o dostojanstvu muškarca i njegovoj pravoj i pomalo zaboravljenoj ulozi u današnjem svijetu. Proslavili smo i njegov rođendan te ga darovali skijama Ivice Kostelića.

Gospodin Ivica Relković, gost-predavač, svojom temom »Smisao patnje« uzdrmao je mnoge i potaknuo nas da donesemo ODLUKU svojega života – u potpunosti predati svoj život Gospodinu! Zahvaljujemo mu na njegovoj knjizi »Dva dječaka tri prijatelja« kojom nas je sve darovao.

Pohvaljujemo i buduće mladence, Katarinu i Maria, koji su mjesec dana prije svojeg vjenčanja odlučili služiti Gospodinu na Krapnju i poklonili mu svoje dragocjeno vrijeme.

Zadnju večer dečki su nas iznenadili i izveli nam mali koncert prave klapske pisme koja je unijela neku posebnu milinu i veselje.

                Mise uz more, svaka molitva na drugom mjestu i na drukčiji način, bogatstvo prirode, klanjanje uz pjesmu koja nikad ne završava, međusobni razgovori, osluškivanje Boga u tišini, hlad šume, zajednički obroci, radna akcija, sve su to predivni načini slavljenja Boga u radosti kršćanskog zajedništva koje nam Kursiljo i Krapanj svake godine pružaju.

Najveći je dar ovih blagoslovljenih sedam dana bio spoznavati i otkrivati pravoga sebe u Njemu.

Marija Lončar

Podijelite objavu

Skip to content