Duhovna obnova za mlade u Baškim Oštarijama

Od 31.12. do 03.01. na Baškim Oštarijama održana je duhovna obnova pod vodstvom našeg domaćina vlč. Marinka Miličevića, vlč. Kristijana Stojka i rektora Filipa Sesara.

Nakon dolaska svih sudionika, srdačnog pozdravljanja s pregršt zagrljaja i osmjeha, uživali smo večerajući janjetinu i odojak u gotovo idiličnoj, prijateljskoj atmosferi. Večer je nastavljena s misnim slavljem, a Novu godinu dočekali smo klanjanjem pred Presvetim.

Prve sitne sate u novoj godini proveli smo uz glazbu i smijeh. Sunčano jutro iskoristili smo za šetnju do vidikovca koju su oplemenili ugodni razgovori i prekrasna priroda. No i boravak u kući bio je bogat zanimljivim sadržajima. Mnoge je dirnulo Evino svjedočanstvo kojim nam je pokazala svoj težak, ali plodonosan put k Gospodinu. Sljedećih dana usljedile su formativne teme Krešimira, Tomislava i Velimira pomoću kojih smo naučili ponešto o međusobnoj komunikaciji te se prisjetili zašto svatko od nas želi biti animator. Program je svakog dana završavao Svetom misom i klanjanjem pod kojim je bilo moguće otići i na osobnu molitvu ili ispovijed kod vlč. Marinka. Dan rastanka teško nam je pao, ali radujemo se sljedećem susretu i prvim tečajevima u novoj godini.
Neki od dojmova sudionika:

 • Velika hvala svima koji ste bili na ovom vikendu molitve, duhovnog rasta, druženja, upoznavanja sebe i drugih. Hvala onim hrabrim dečkima koji su pomogli kod izlaska na glavnu cestu. Malo smo i mi nespremni krenuli na snijeg (bez lopate i tekućine za odleđivanje – al učimo se dok smo živi).
 • Drago mi je da sam vas ponovno susreo i upoznao neka nova lica. Nisam vas sve zapamtio ali sigurno znam da ćete ostat u mojem srcu i molitvama. Bog vas blagoslovio i čuvao.
 • Hvala za sve divne zajedničke trenutke. Radujemo se nadolazećim :). I veliko vam hvala na služenju i davanju u kuhinji…
 • Ne sjecam se kad sam zadnji puta slavio novu godinu a da je bilo toliko radosti. Hvala vam na svemu i drago mi je da sam vas bar malo upoznao. Veselim se slijedecem susretu. A do tada neka vas Bog cuva, blagoslovi i vodi!
 • Hvala vam svima na svakom trenutku radosti, smjesku, zagrljaju, vicu, suradnji, svjedocanstvu… Bogu hvala sto vas je poslao na Baske!
 • Meni su bile prve Baške ovaj put, ali neće biti zadnje 😀
 • Ovih par dana je bilo predivno. Svi ste veselo i poticajno drustvo. Hvala vam sto ste obogatili moj zivot, a vjerujem i druge zivote. Divno je sto postojite 🙂
 • Te Baške su nam stvarno mali raj, oaza za odmor, smijeh i druženje… Hvala svima na svakom trudu, posebno curama koje su razvlačile pitu, i Robertu i njegovoj baki na janjetu (razmazit ćete nas totalno). Hvala Evi na svjedočenju i svim popratnim pojavama zbog treme, koju je strpljivo podnosila. 🙂 I hvala dečkima u organizacijskom timu, svaka čast na požrtvovnosti. P.S.Hvala Mateju na fotkama, jedva čekam vidjet i ostale!
 • Ja bih isto željela zahvaliti našim dečkima iz HAK-a koji su priskočili u pomoć, dečkima iz organizacijskog tima, svima iz kužine i blagovaone :), Marinku na duhovnom vodstvu i nebeskom Ocu što nas je tako predivno okupio i blagoslovio. Nek vam radost koju smo ponjeli sa planine potraje što duže u srcu!
 • Dragi ljudi, od srca vam HHVALLALALA Molim da nam Majcica sacuva svaku milost zajednickog vikenda…I Jedva cekam oOpet.
 • Ljudi, divni ste! Hvala vam na svjedočenju vjere, na radosti i poniznosti u kojoj se zrcali Božja ljubav. Trenuci s Isusom i vama na Baškim ostat će još dugo, dugo šarene perlice kojima ću se igrati u svojim mislima. Ako vam se štucalo, to smo vas Lucijano i ja s oduševljenjem spominjali u razgovoru jer je svatko od vas toliko živopisan i sjajan…Bog se smije kad nas gleda!
 • Nemirno je srce moje dok se ne smiri u tebi Gospodine. To su rijeci koje su odzvanjale u mome srcu, svih četiri zajedničkih dana. Prekrasno je biti dio neke zajednice, a osobito Kursilja, jer se sada osjećam kao dio jedne divne obitelji kojoj me Bog svojom providnošću doveo preko mog svjedočanstva i predivnih ljudi sa Remeta. Hvala Bogu, hvala njima i hvala svima vama sto ste mi dali priliku da budem dio ove milosti i dara Božjega. Puno toga sam dobila preko Kursilja, i moje srce izgara od ljubavi koja se stvara pomažući i dajući sebe drugima. Sretna i ispunjena ljubavlju, milošću i svime sto sam primila ovih dana,sa vama, nosim vas dalje sa sobom u srcu i molitvi, predajući vas Gospodinu i zahvaljujući na svakom djeliću sekunde provedenog sa vama.

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content