Search
Close this search box.

Duhovna obnova za mlade u Baškim Oštarijama

Od 31.12. do 03.01. na Baškim Oštarijama održana je duhovna obnova pod vodstvom našeg domaćina vlč. Marinka Miličevića, vlč. Kristijana Stojka i rektora Filipa Sesara.

Nakon dolaska svih sudionika, srdačnog pozdravljanja s pregršt zagrljaja i osmjeha, uživali smo večerajući janjetinu i odojak u gotovo idiličnoj, prijateljskoj atmosferi. Večer je nastavljena s misnim slavljem, a Novu godinu dočekali smo klanjanjem pred Presvetim.

Prve sitne sate u novoj godini proveli smo uz glazbu i smijeh. Sunčano jutro iskoristili smo za šetnju do vidikovca koju su oplemenili ugodni razgovori i prekrasna priroda. No i boravak u kući bio je bogat zanimljivim sadržajima. Mnoge je dirnulo Evino svjedočanstvo kojim nam je pokazala svoj težak, ali plodonosan put k Gospodinu. Sljedećih dana usljedile su formativne teme Krešimira, Tomislava i Velimira pomoću kojih smo naučili ponešto o međusobnoj komunikaciji te se prisjetili zašto svatko od nas želi biti animator. Program je svakog dana završavao Svetom misom i klanjanjem pod kojim je bilo moguće otići i na osobnu molitvu ili ispovijed kod vlč. Marinka. Dan rastanka teško nam je pao, ali radujemo se sljedećem susretu i prvim tečajevima u novoj godini.
Neki od dojmova sudionika:

 • Velika hvala svima koji ste bili na ovom vikendu molitve, duhovnog rasta, druženja, upoznavanja sebe i drugih. Hvala onim hrabrim dečkima koji su pomogli kod izlaska na glavnu cestu. Malo smo i mi nespremni krenuli na snijeg (bez lopate i tekućine za odleđivanje – al učimo se dok smo živi).
 • Drago mi je da sam vas ponovno susreo i upoznao neka nova lica. Nisam vas sve zapamtio ali sigurno znam da ćete ostat u mojem srcu i molitvama. Bog vas blagoslovio i čuvao.
 • Hvala za sve divne zajedničke trenutke. Radujemo se nadolazećim :). I veliko vam hvala na služenju i davanju u kuhinji…
 • Ne sjecam se kad sam zadnji puta slavio novu godinu a da je bilo toliko radosti. Hvala vam na svemu i drago mi je da sam vas bar malo upoznao. Veselim se slijedecem susretu. A do tada neka vas Bog cuva, blagoslovi i vodi!
 • Hvala vam svima na svakom trenutku radosti, smjesku, zagrljaju, vicu, suradnji, svjedocanstvu… Bogu hvala sto vas je poslao na Baske!
 • Meni su bile prve Baške ovaj put, ali neće biti zadnje 😀
 • Ovih par dana je bilo predivno. Svi ste veselo i poticajno drustvo. Hvala vam sto ste obogatili moj zivot, a vjerujem i druge zivote. Divno je sto postojite 🙂
 • Te Baške su nam stvarno mali raj, oaza za odmor, smijeh i druženje… Hvala svima na svakom trudu, posebno curama koje su razvlačile pitu, i Robertu i njegovoj baki na janjetu (razmazit ćete nas totalno). Hvala Evi na svjedočenju i svim popratnim pojavama zbog treme, koju je strpljivo podnosila. 🙂 I hvala dečkima u organizacijskom timu, svaka čast na požrtvovnosti. P.S.Hvala Mateju na fotkama, jedva čekam vidjet i ostale!
 • Ja bih isto željela zahvaliti našim dečkima iz HAK-a koji su priskočili u pomoć, dečkima iz organizacijskog tima, svima iz kužine i blagovaone :), Marinku na duhovnom vodstvu i nebeskom Ocu što nas je tako predivno okupio i blagoslovio. Nek vam radost koju smo ponjeli sa planine potraje što duže u srcu!
 • Dragi ljudi, od srca vam HHVALLALALA Molim da nam Majcica sacuva svaku milost zajednickog vikenda…I Jedva cekam oOpet.
 • Ljudi, divni ste! Hvala vam na svjedočenju vjere, na radosti i poniznosti u kojoj se zrcali Božja ljubav. Trenuci s Isusom i vama na Baškim ostat će još dugo, dugo šarene perlice kojima ću se igrati u svojim mislima. Ako vam se štucalo, to smo vas Lucijano i ja s oduševljenjem spominjali u razgovoru jer je svatko od vas toliko živopisan i sjajan…Bog se smije kad nas gleda!
 • Nemirno je srce moje dok se ne smiri u tebi Gospodine. To su rijeci koje su odzvanjale u mome srcu, svih četiri zajedničkih dana. Prekrasno je biti dio neke zajednice, a osobito Kursilja, jer se sada osjećam kao dio jedne divne obitelji kojoj me Bog svojom providnošću doveo preko mog svjedočanstva i predivnih ljudi sa Remeta. Hvala Bogu, hvala njima i hvala svima vama sto ste mi dali priliku da budem dio ove milosti i dara Božjega. Puno toga sam dobila preko Kursilja, i moje srce izgara od ljubavi koja se stvara pomažući i dajući sebe drugima. Sretna i ispunjena ljubavlju, milošću i svime sto sam primila ovih dana,sa vama, nosim vas dalje sa sobom u srcu i molitvi, predajući vas Gospodinu i zahvaljujući na svakom djeliću sekunde provedenog sa vama.

Podijelite objavu

Skip to content