Search
Close this search box.

Godišnja obnova kursiljista u Varaždinu

Naša biskupijska godišnja obnova, tzv. ultreja pomaknuta je ove godine u Uskrsno vrijeme zbog lanjske nacionalne ultreje koja je zajedno sa slavljenjem četrdesete obljetnice Kursilja u Hrvatskoj bila okupirala sve vrijeme i snage skroz do Božića.
Ultreja se priprema u Varaždinu, u prostorijama Svećeničkog doma, Zagrebačka 3, u subotu 16. svibnja s početkom u 15,30 sati.

Svima koji ste prošli Mali tečaj kršćanstva, bilo u župama ili na Krapnju, i koji želite ostati i rasti u onome što Crkva kroz taj Tečaj nudi, upučujemo ovaj poziv sa željom da se ponovno okupimo i posvjedočimo našu radost i odlučnost za produbljivanje vjere kroz izobrazbu i zajedništvo u molitvi, slavljenju i otvorenosti poslanju.
Glavno svećeničko izlaganje bit će o djelovanju Duha Svetoga, na temu “Nek uza me bude mudrost tvoja i potrudi se sa mnom” (Mudr 9,10).
Na to se nastavlja glavno svjedočanstvo na temu Mi i svijet, povjereno suradnici iz Zagreba, Biserki Bodulić i još jednom mladom bračnom paru iz Varaždina. U uobičajenom duhu Kursilja bit će razgovora u grupama, slobodnog druženja, razgovora i okrepe pod pauzom… Poslužit ćemo se onim što budemo pripremili, a svi ćemo sudjelovati i svojim doprinosom.
Sve će završiti svečanom sv. misom u kapelici Svećeničkog doma, a kraj susreta predviđamo najkasnije do 21 sat. Očekujemo sve odrasle i puno mladih, posebno one koji su već bili na Krapnju ili se spremaju.

Dođi i potakni i druge – odvažno i radosno!
De colores!

Podijelite objavu

Skip to content