Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Vidovcu, 24-26.4.2015

U župi Sv. Vida u Vidovcu održan je i drugi krizmanički tečaj za 34-ero krizmanika od 24.do 26.4.2015. Ekipa animatora i ovaj put se spremno odazvala svjedočiti svoju vjeru krizmaničkim kandidatima. U temama Marije Cingula, Lucije Šambar, Anamarije Skupnjak, Miroslava Ahmetovića, Anike Sačić, Josipa Deglina, Danijele i Josipa Markić te vlč. Stjepana Najmana mladi su slušali o iskustvima Boga koji je kroz razne životne situacije pokazao kako nas prati i vodi svaki naš korak.

Pod budnim okom rektorice Anike Sačić, sve je teklo po planu, a u tome su nam pomogli animatori Luka Koren i Nikolina Sever. Da nam ne nedostaje hrane i pića pobrinuli su se vrijedni Vidovčani,a župnik vlč. Dragutin Bogadi i kapelan vlč. Siniša Blatarić radosno i uslužno su nas ugostili. Uz teme i razgovor po grupama, družili smo se i u neformalnom dijelu kroz pjesmu i igre, a vlč. Stjepan Najman je svoj mladenački duh pokazao igrajući nogomet s krizmanicima. 🙂
Naš glavni sponzor, dragi Bog je preko animatora još jednom dotaknuo srca krizmanika koji nam svjedoče kako su osjetili promjenu u svom odnosu s Bogom i kako im je drago što su sudjelovali na ovom tečaju. Treći dan, a ujedno i cijeli tečaj zaključili smo sv. Misom zajedno sa župljanima u kojoj su krizmanici sudjelovali u pokajničkom činu, molitvi vjernika koje su sami pisali i prinosu darova. Još jednom smo se uvjerili kako Gospodin po svakome od nas čini velika djela i kako svaki novi krizmanički tečaj obogaćuje i nas same novim prijateljstvima s prekrasnim mladim dušama koje nas redovito pozovu i na svoj sakramenat sv.Potvrde. Rastali smo se pisanjem dojmova i pjesmom, a neke od dojmova donosimo vam u nastavku 🙂

Lucija Šambar

  • Drago mi je, neopisivo što sam ovaj vikend provela u društvu osoba koje svoje srce i dušu predaju Bogu, Isusu, što još više učvršćujem svoju vjeru. Svaka tema je na svoj način dokazala prisustvo Boga, ali najviše me se dojmila tema Božja providnost, gdje je Bog dao neopisivu snagu i životni optimizam osobi bez ruke, gdje je dokazana snaga molitve i riječi, Bog je uvijek uz nas i kraj nas. Osjetila sam Božji dodir u svoju dušu, osjetila sam da me Bog čuva i voli, on je moj čuvar, zaštitnik, dobar pastir, volim ga. Moj odnos prema Bogu je prijateljski, mogu mu reći sve svoje tajne i boli. Svoje srce predajem Bogu da mi pomaže i vodi na putu kroz život. Tečaju bi dala ocjenu 5 – najbolje iskorišteno vrijeme. Hvala ti Bože na ovom vikendu, na ovom danu, ovim ljudima, ovom životu, beskrajno ti hvala! Hvala animatorima što su nam obasjali život riječima i predivnom vjerom u Isusa! Hvala vam, zauvijek ćete mi ostati u sjećanju.
  • Najljepše sam se predvodio ovaj vikend, a najviše će mi nedostajati Anika jer je ona bila najbolja. Falit će mi i Marijin jaki glas i njezino ohrabrenje koje mi je rekla prije nego što sam čitao u crkvi.Za ova 3 dana koje sam ovdje proveo ne bi dao ocjenu 5 nego bi dao ocjenu 100 zato što je ovdje jako superrrr….I svi animatori će mi jako nedostajati!!
  • Drago mi je jer je ovo predivno iskustvo. Najbolja tema je bila od Marije tko sam ja. Grupa mi je bila najbolja jer smo imali najboljeg animatora Bukija. Nemam nikakve prijedloge a ni primjedbe jer je program odličan.Ovaj vikend najbolje moguće provedeno vrijeme. Ekipa je super i odlična i volio bih ovo još jedanput ponoviti. Najbolji animator je BUKI <3,<3,<3
  • Drago mi je što sam ovaj vikend izdvojila za duhovni susret, u početku mi se nije dalo ići, ali onda je bilo najbolje i žao mi je što je završilo. Lucijina tema je bila najbolja i ona me najviše dojmila, u njenoj priči sam se baš pronašla. Između ostalog najviše su me se dojmile igre. Moj odnos prema Bogu je malo bolji, nisam još pronašla Boga, ali ga tražim. Nemam nikakve primjedbe, jedini prijedlog je da animatori organiziraju barem cijeli tjedan za Kursiljo (da nas maknu iz škole). Ocjena 5.
  • Prvo nisam htjela doći, ali pošto je to bila obaveza došla sam. Iznenadila sam se i svidjelo mi se, a sad mi je žao što završava. Da, užasno mi je drago. Posebno me se dojmila tema svjedočanstva, osjetila sam Božji dodir kada je Lucija govorila o ocu, tema Bog u tišini progovara.Tko sam ja, ovdje mi je Bog dotakao srce da se zapitam tko sam i da nam pokaže da smo svi posebni i jedinstveni, u grupi mi je bilo lijepo i osjećala sam se opušteno jer sam znala da mogu biti iskrena s animatorima koji su predivni ljudi.Prije ovog susreta bila sam gotovo ateista, čudno jer ću sada na firmu, ali ovaj susret mi je promijenio smisao vjere, zahvaljujem svima jer ovime sam učvrstila vjeru. (Sve) Sav program imao je svoju namjenu, cilj i drago mi je što sam čula sav sadržaj, sve me se dojmilo. Ocjena za tečaj 5 – najbolje moguće iskorišteno vrijeme, jer sam uživala u ovome i ne žalim za to vrijeme.

Podijelite objavu

Skip to content