Search
Close this search box.

Osvrt na krizmanički tečaj u Koprivničkoj Reki 01-02.05.2015

Danas susretoh živog Boga!
Otkrih mu lice pravo:
Ljubav je to sama
Da, ocean ljubavi!

Večer bijaše pala, kiša je romorila,
Zrak topao – ugodan trenutak.
Tada mi se otkri Bog.
Otkrih ga u stisku ruke
Koju pružih Prijatelju svome
Suputniku usred zemlje ove.

 

Kaže jedna pjesma: “Gdje je ljubav, prijateljstvo – ondje je i Bog…“ U župi Presvetog Trojstva u Koprivničkoj Reki nije nedostajalo ni ljubavi, ni prijateljstva, a da je Bog bio s nama u svakom trenutku svjedočili su i animatori, ali i mladi iz župe.
U petak smo slušali Nikolu koji se našao „U vrtlogu života“, pa vlč. Petra Mlakara koji nam je progovorio o savršenom Ocu i Sinu, Lucije kojoj „Bog u tišini progovara“, te Nikoline koja je svjedočila kako „Lude svijeta izabra Bog.“ Dan smo priveli kraju s pjesmom na usnama, ispunjenim srcem, možda pokojom suzom u oku, ali ne od tuge, već od radosti, klanjajući se pred Presvetim – zahvaljujući Mu na svakoj milosti, te Ga moleći za snagu u svakodnevnim borbama i kušnjama.
Subota nam je započela s molitvom, a nastavila se temom vlč. Petra o sakramentima i Duhu Svetom. Ksenija nam je pričala o oprostu, Ivana je posvjedočila kako je tražila ljubav (a „tko traži – nađe“), pa Anamarije koja je progovorila o svojem putu ka slobodi, te Anike koja nam je pričala o apostolima u ovom svijetu.
Umorni od svakodnevnih briga, ali i dalje puni radosti i poleta, uvijek smo bili spremni u ruke uzeti uže (naravno, samo za igru 😉 ), ili pak nogometnu loptu, te s osmijehom na licu svjedočiti kako kršćanin ne mora biti namrgođen.
Zahvaljujemo se vlč. Mariu na otvorenim vratima župe, ali i srca, tetama kuharicama na finoj „papici“  , te našim mladim animatorima kojima uistinu ništa nije bilo teško. Na kraju zahvaljujemo se dragom Bogu na predivnom vikendu, našim dragim svećenicima koji su nam stajali na raspolaganju za čišćenje duše, na svakoj molitvi koja je izišla s vaših usana i srca za ovaj susret, te mladima iz župe Presvetog Trojstva u Reki, za otvorenost u razgovorima u grupi, iskrenost, te neizmjernu radost.

„Radujte se, jer Bog je s nama tu! Pjevajte Isusu Uskrslomu!“

De colores!
Nikolina T.

Neki od dojmova krizmanika:

  • Jako mi je drago što sudjelujem, točnije što sam ovog vikenda bila opet na Kursilju. Najviše od svih dojmila me Ksenijina priča jer sam se pronašla u njoj. Njena tema najviše me dotakla i osjetila sam još veću Božju prisutnost. Od drugih animatora posebno me dojmila Ivana koja je svojom temom probudila nešto posebno u meni i mojoj prijateljici Lani. Bog me najviše dotakao u djelu kada je počela govoriti o Lucijanu. Kako ga je upoznala. Kanula mi je suza na to. Misa mi je također bila predivna, ispovijed, zajednička molitva, sve to potakne na razmišljanje. Moj odnos prema Bogu prije nego što sam se ponovno priključila Kursilju molila sam i bila vjerna Bogu, ali nisam toliko često bila na misi. Program vam je zakon i rado ću opet doći i slušati vaše priče. Moja ocjena je 5 <3 De colores <3
  • Naravno da mi je drago. Zato što sam dobila odgovore na neka pitanja na koja nitko nije znao odgovore do sada. Posebno mi se dojmila tema od animatorice Ksenije. Zato što ponekad ne cijenimo ljubav roditelja, ne cijenimo njih same, koliko god da nam oni pružali pažnju i strpljenje za sve naše brige. Nema većeg blaga od majčinog zagrljaja, majčinog poljupca prije spavanja ili slično. Trebamo cijeniti svaki trenutak proveden s njima. Poznata poslovica „Ono što imaš danas, čvrsto zagrli jer će možda već sutra nestati“. Na tečaju zaboravim na sve probleme, od škole pa sve do nekog privatnijeg događanja. Zahvalna sam velečasnom što baš mene izabrao. Obožavam pjevati i družiti se s mladima. Poboljšali su se moji putevi, ciljevi za daljnju budućnost. Nemam nikakvih primjedbi. Bilo mi je zadovoljstvo i željela bi ponovno sudjelovat u tečaju. „Nije važno što drugi misle o tebi, važno je što Bog misli o tebi. A On misli da si jedinstven/a. Dragocjen/a si u njegovim očima.“
  • Drago mi je što sam proveo ovaj vikend uz drage ljude i društvo. Najviše mi se sviđala pretvorba kruha i vina u Isusovo tijelo i krv. Najviše mi se sviđala tema od Anamarije zato što sam se najviše pronašao u toj temi, i zato što mi je ona bila animator. U ova 2 dana sam osjećao Božju prisutnost i mir. Svidjelo mi se i nadam se da ću još ćuti neko svjedočanstvo jer stvarno mi je dotaklo srce i uputilo na razmišljanje, zato što sam ja mislio da je meni u životu teško, a kada sam čuo ove predivne ljude saznao sam da su oni prošli kroz puno gorih situacija. Svidjela mi se pretvorba kruha i vina, tj. molitveni lanac. Pa imam drugačiji pristup prema Boga zato što me dotakla tema u kojoj sam se pronašao. Nemam nikakve primjedbe zato što ste stvarno super! Ocjena 4+
  • Baš mi je drago što me Manuela pozvala da dođem ovdje i da slušam priče animatora i da se pronađem u nekojih od tih priča. Tema koja mi se posebno bila je od Ivane H. Traženje ljubavi. Jednostavno, kao da je opisivala moj život u proteklih godinu dana. Veza u kojoj sam se ja davala 110% a nisam ništa dobila zauzvrat. U grupi u kojoj sam bila s animatoricom Anamarijom je bila super. Sviđalo mi se kako nas je Anamarija potakla na razmišljanje o našim postupcima, pogreškama ali i općenito o životu. Ja, kao odgojena u kršćanskom duhu, idem svaku nedjelju na misu kao i za blagdane, ali sam danas shvatila da to nije dovoljno. Da trebam i dalje nadograđivati svoju vjeru. Ali sam najviše zahvalna svojoj dragoj prijateljici Manueli što me povela sa sobom da se družim s divnim ljudima, koji su pomalo nalik meni. De colores!
  • Vrlo mi je drago što sam sudjelovao na KURSILJU jer se nisam morao pretvarati da sam netko tko nisam, mogao sam pjevati i pričati iz srca te priče animatora su jednostavno toliko osobne da je vrlo hrabro reći ih jednoj osobi a kamoli njima 30. Posebno me se dojmila Ksenijina tema jer nisam znao kako je teško oprostiti nekome. Posebno me se dojmila sv.Misa jer ponekad ti jednostavno neke stvari nisu jasne a to nisu uvijek ljudi koji će ti dati odgovore, vl.Petar mi je dao odgovore na mnogo pitanja. Shvatio sam da biti kršćanin nije sramota, i da Bog je uvijek tu za nas. Kursiljo je bio predivan i želio bih svakome da ga iskusi. IVANA JE BILA SUPER. Ocjena 5. 

Podijelite objavu

Skip to content