Search
Close this search box.

Iskustva s petog obiteljskog termina na Krapnju (13.08.-19.08.2023)

„Za razliku od prve večeri na predstavljanju kad su ovdje sjedila nepoznata lica, neki zalutali pogledi, pomalo sramežljivi, danas sjedimo među braćom i sestrama u Kristu čije oči sjaje nekim novim ispunjenim sjajem.
Hvala svim animatorima i svećenicima na svjedočanstvima jer su dotakli svako srce, pokazali nam kako se s Kristom lakše podnosi svaki križ.
Sve brige s kojima smo došli postale su male, pokazali ste nam kako se jednostavno živi u Božjoj ljubavi i kako nam je malo potrebno za život u milosti.“


“Bože hvala ti što si ostvario, uslišio i čuo moju molitvu: da moja obitelj osjeti tvoju blizinu u ljudima koji su s nama, prirodi koja nas okružuje. Imati priliku čuti obitelji koje su u vjeri i podijeliti iskustva vjere i tvoje ljubavi-to je blagoslov.
Čudo je što si tako sve posložio da moj suprug sudjeluje na duhovnoj obnovi, što moj sin ne želi ići doma. Osjetiti radost i sreću radi prstena na ruci-obnove zavjeta-to je djelo Duha svetoga.”

“Dobila sam poruku od svojih anđela: Jer Bogu nije ništa nemoguće. Luka 1, 37.
Znam Bogu je sve moguće i to što sam ovdje među ovim dragim ljudima. Oduševljena sam s temama, ovim ljudima, kao da ih znam 100 godina, a najviše sam zahvalna Bogu što smo tu kao obitelj.Najviše me obradovala osama koja je bila tri sata, koju nikada nisam imala u braku ima 25 godina. Neke stvari koje nisam razumjela, a nisam ni slušala samo sam odbijala. Shvatila sam da da moramo imati vremena za sebe i njega da bi naš brak bio u potpunosti, i u predanju nas, jedno drugome. Trebam prihvatiti onakav kakav je.
Ponijeti ću u srcu svaku obitelj i moliti se za sve i sjećati toliku ljubav među obitelji i djecom. Hvala našem don Andriji, velečasnom Lovri i Kristijanu na temama i razgovoru. Nemam primjedbe, kud ćeš bolje od ovoga. Duh sveti”


“Dojmila me se soba, tj. bungalov, skroman, mali, a opet sve što treba, i svi na okupu u istoj sobi i blizu drugih obitelji u dodiru s prirodom, s Bogom.
Dojmila me se i skromnost dnevnih jela, sve u sitno, a opet izobilje.
Posebno su me se dojmili ljudi i zajedništvo. Sve se dijeli, zajedno se radi, zajedno se moli, kupa, jede, sprema, služi, igra, pjeva, a sve bez nervoze i potpuno u miru i radosti.
Dojmilo me se ophođenje s djecom, sloboda u kojoj djeca uživaju, kao da su sva naša zajednička djeca bez straha, svatko svakoga pazi, svatko se sa svakim igra, svi se paze i čuvaju ko da ih je ista majka rodila. Također i sloboda nas starijih, iskrenost i sloboda u govoru. Mogu se otvoriti i razgovarati sa svima kao da se znamo 100 godina. Sviđa mi se usklađenost dnevnog ritma i programa s Bogom i molitvom. Dan se započinje Svetom misom, pa zajednički objed, slobodno vrijeme pa onda opet zajednička usmjerenost na Boga i Božje teme kroz rad u grupama, navečer opet zajednički objed, pa malo s Bogom pa druženje, baš kako bi u životu trebalo biti. Svega pomalo, sve zajedno, a Bog u središtu.
Muško druženje je pun pogodak, zajedništvo, zdravi razgovori, puni ljubavi i razumijevanja, zezancija, pjesma, a opet Bog u središtu.
Krapanj ocjena 10.”

 

Podijelite objavu

Skip to content