Search
Close this search box.

Iskustvo i osvrt na krizmanički tečaj u Zadru-Plovaniji (01.03-03.03.2024.)

Zadar, Plovanija 1. ožujka, petak, vrime je da krenemo, naši purgeri ka i inace kasne. Dok na cesti se ledimo, čujemo škripanje guma u zavoju, kada sivi Seat doleti pun puncat. Nabrzinu se izgrlimo i trk na misu za početak tečaja. Puni radosti i željni prenijeti ljubav našim dragim krizmanicima ubrzo smo krenuli s temom vlč. Tomislava Tko sam ja?Petar nas je zatim poveo na svoje traganje kroz razne avanture te kako je našao sebe u Gospodu. Krizmanici su poslušno i smireno slušali obe teme. Nakon završne molitve i pozdrava uslijedio je kraj prvoga dana.
 
Subota, drugi dan, dan na koji naši krizmanici inače najduže spavaju počeo je u “ranih” 9 ujutro. Naši su nas krizmanici dočekali sa znatiželjnim osmjehom. Vlč. Tomislav nam je ponovno posvjedočio te nam objasnio što je to milost. Naša draga Vanesa nas je zatim uputila u njene promjene s Kristom i kako njen život teče drugačije od te spoznaje. Nakon rada u grupi, krizmanici su vješto, s puno radosti odigrali igre. Zatim smo sjeli i pažljivo slušali o sakramentima te kako je Sveta Potvrda jako bitan segment istinskog katoličkog života. U životu često nailazimo na zapreke i tražimo oslonac koji će nam pomoći kada je teško, a upravo to nam je posvjedočila Nika. Zaključno sa Psalmom 23, Nika nas je ohrabrila da hodimo u ustrajnosti i da se ne bojimo. 
Ispunjeni i obogaćeni otvorenošću, nakon rada u grupi smo se zaputili na ručak, kojeg su naši vrijedni župljani i župni animatori pripremili kako bi bezbrižno mogli blagovati i nastaviti s programom punog trbuha. Zatim su nas Filip i Dora uputili o tome što je predbračna čistoća i otvorili nam se oko individualne prošlosti. Krizmanici su znatiželjno postavljali pitanja te dobijali detaljne i brižne odgovore. Produhovljeni i puni novih znanja krizmanici su zašli duboko u svoju savjest i zaputili se na ispovijed. Ispunjeni Božjim darom oprosta krenuli su na Svetu Misu. 
Nakon što su primili svojeg istinskog Prijatelja, savili smo svoja koljena pred Presvetim, pjesmom mu iskazali ljubav i s blagoslovom otišli svojim putem.
 
Nedjelja, dan Gospodnji, sastali smo se malo kasnije, (radi velikodušnosti našeg rektora Filipa i njegovoj brizi za naše zdravlje), naspavani i spremni za produhovljavanje. Jutarnja zajednička molitva nas je ponovno obasjala Duhom i pobudila našu znatiželju za time tko je On zapravo. Naš rektor Filip, objasnio nam je kako je Duh Sveti prisutan u našim životima. Zatim je uslijedila kratka pauza nakon koje nam je naš Borna posvjedočio kako je slušao Duha u svom životu i koje mu je plodove donijelo, od istinskih prijateljstava do mira u duši. Zaputili smo se na Misu, a naši krizmanici su ostali sa svojim roditeljima još nekoliko trenutaka poslije blagoslova. Ljubav Božja ispunila je srce roditelja te uz koju suzu radosnicu našem je druženju došao kraj. 
Krizmanici od 12.3 kreću imati tjedne susrete s našim zadarskim animatorima. Pratimo ih s našom molitvom te zahvalimo Bogu na ovom prekrasnom radosnom tečaju
 
De Colores

Podijelite objavu

Skip to content