Search
Close this search box.

Iskustvo i osvrt na Kursiljo tečaj u Župi Svetog Ivana Nepomuka, Stupnik – Lučko (2.5-5.5.2024.)

Od 2.5 do 5.5. održan je župni tečaj u Župi Svetog Ivana Nepomuka, Stupnik Lučko. To je bilo prvi puta da se župni tečaj održao u toj župi.

U sklopu priprema za tečaj, suradnici Kursilja su nedjeljnim misama pozvali župljane na tečaj, svjedočeći o tome što Kursiljo jest i koliko njima znači Kursiljo. Na tečaj se prijavilo 28 polaznika. Suradnici su se za tečaj pripremili moleći devetnicu Duhu Svetomu.

U tečaj nas je na misi uveo Andrija, a nakon predstavljanja, slijedile su teme Upoznaj sebe i prezentacija Drvenci. Slijedile su i ostale svećeničke i laičke teme. Kroz tečaj smo si posvijestili da je Milost netko, a ne nešto. Središnji dio subote i cijelog tečaja je bila svećenička tema o Sakramentima i Euharistiji, koja uvijek iznova oslika i približi ta otajstva.

Dojmovi su bili dugački, suzni, nježni, ali i ohrabrujući. Naša želja, a i želja svih sudionika je da u župi zaživi zajednica i da se uskoro ponovo vidimo na Ultreji. Hvala svim moliteljima, polaznici su bili oduševljeni spoznajom da cijelo vrijeme netko moli za nas. Hvala svim animatorima.

Hvala vašim obiteljima koji su vam omogućili da budete animatori. Hvala don Andriji. Najviše hvala dragom Bogu na svemu čemu nas daruje. U Njemu doista živimo, mičemo se i jesmo.

Dojmovi sudionika:

Hvala Ti Gospodine što si mi dao priliku novog rasta u vjeri, učvršćenja i produbljivanja kršćanskog života u Duhu Svetomu, na prilici upoznavanja divnih ljudi, na zajedništvu, iskustvima koja obogaćuju i mijenjaju, nagovorima koji isu u samu dubinu, temelje, na novim prijateljstvima i novim
mogućnostima, da nam župna zajednica postane zajednica obitelji. Nadasve Bože, poživi nam vlč. Andriju, molim te providi i one koji će se uz njega uključiti u ovo djelo.

Ovim tečajem sam spoznala da sam ljubljeno dijete Božje što mi je borba zadnjih godina spoznati. Jako sam sretna jer su teme bile one i onakve da me upute i približe istinama sa kojima se trenutno u životu borim. Hvala na svakoj riječi i rečenici koje su me dotakle i potaknule da ih primjenjujem u svom životu, Trenutno sam puna nade da ću sve što sam na ovo tečaju čula i naučila primijeniti na sebi kako bi i oni oko mene osjetili promjenu koju sam ovdje doživjela. Istaknula bih jednu stvar koja me jako dotaknula i obzirom na trenutnu situaciju u životu, a to je da u riječi radost se krije riječ rad sa čime se trenutno jako borim kako bih kroz rad u obitelji sebe dala u potpunosti. Ovime bih zahvalila don Andriji i svima vama animatorima na izdvojenom vremenu kako biste približili vjerske istine kroz svoja svjedočanstva nama polaznicima tečaja. Sigurna sam da će plodovi biti veliki i zaista ću ozbiljno razmisliti kako i na koji način pomoći zajednici Kursiljo. Božji blagoslov svima

Podijelite objavu

Skip to content