Search
Close this search box.

Iskustvo i osvrt s tečaja za mlade Sveti Križ Začretje (01.03.2024.-03.03.2024)

U najpopularnijem vikendu sezone jedna mala, ali hrabra skupina animatora zaputila se na brege zagorske. Hrabro smo koračali, uvijek uzbrdo, za križem našeg Spasitelja, prema srcima dvadesetak predivnih mladih sudionika. Većinom se radilo o studentima, ali našlo se i srednjoškolaca i radničke mladeži. Ugodno nas je ugostio domaći župnik Vladimir Drnetić. Budući da je župnik nije mogao cijeli vikend biti s nama, naš vjeroučitelj Luka Sente održao je svećeničke teme. Laička svjedočanstva su imali animatori: Hrvoje Crnogaj, Luka Dmiović, Lucija Komljenović i Gabrijela Dmiović. Subota je bila najradosnija, jer je župnik odlučio večerom počastiti sve sudionike, koji su uz večeru ostali na druženju i igrama. U nedjelju smo mlade pozvali na Krapanj i tečaj zaključili sa svetom misom.

 

Nekoliko dojmova sudionika:

Naučila sam da imam svoju vrijednost jer me Bog stvorio zato jer me želio, naučila sam da najvrijednije što imamo na ovom svijetu je odnos s Bogom i da preko tog odnosa možemo služiti i ljudima.

Naučila sam da nisam sama u vjeri, da drugi imaju slične situacije, da smo unikatni i da je Bog divan, uvijek je s nama i daje nam poticaj, da se uvijek može naći pomoć i da ja budem nekome pomoć (uvijek dati sve od sebe i kada mi se ne da).

Kroz jednostavnost animatora i njihova svjedočanstva ponovno sam osjetila radost i prisustvo Boga.

Ljudi i energija, jer sam se konačno osjećala kao da baš tu pripadam i kao da sam prihvaćena takva kakva jesam, da sam poželjna i da sam na ovom svijetu zbog ljubavi Boga.

Podijelite objavu

Skip to content