Search
Close this search box.

IZVJEŠTAJ S KRIZMANIČKOG TEČAJA U ŠPANSKOM (KRIZMANICI IZ ŽUPE BL. IVAN MERZ, 30.05.2014.-01.06.2014.)

Na ovom krizmaničkom tečaju, u petak, okupilo se oko 20-ak krizmanika. Na prvu, izgledalo je kao da ih je došlo jako malo, no valja napomenuti da su se ovi krizmanici već krizmali, te da je njihov dolazak bio isključivo dobrovoljan te da su zaista željeli sudjelovati. Do nedjelje, ostalo je njih 11 koji su dobili križiće u crkvi. Tečaj je prošao odlično jer su krizmanici bili jako aktivni u razgovorima, a upravo iz razloga što ih je bilo malo, moglo se svakom od njih posvetiti dovoljno pažnje. Na kraju- bio je jednaki broj krizmanika i animatora. Teme su bile zanimljive, od ovisnosti, prijateljstvu, predbračnoj čistoći pa nadalje. Posebna zahvala župniku Marku Vukoviću što je pomogao u organizaciji i bio otvoren za pomoć i razgovor. Oduševljenje krizmanika možete pročitati i iz nekih dojmova:

  • Osobito me se dojmila otvorenost animatora da nam u povjerenju ispričaju svoja svjedočanstva te susret s Isusom. Također me se dojmila radost, veselje i zajedništvo svih ovih krasnih ljudi u Kursilju.
  • Dojmila me se pozitivna energija mojih animatora. Osjetila sam Isusa, radost i ispunjenost u meni i mom srcu. Pamtit ću ovaj tečaj cijeli život jer sam vidjela kako kroz zabavu, prijatelje i sreću može biti i Isus.
  • Ova tri dana uveliko su promijenila moja razmišljanja, stavove i pogled na svijet. Bilo mi je predivno i nadam se da ću se ponovno susresti s animatorima. Mislim da je najbitnija stvar koju sam u ova tri dana naučila da nam Bog svima daje vlastite križeve, te ako smo veliki u vjeri i ako se družimo s Isusom, sve ćemo prevladati.
  • Samo ću reći hvala jer mi je ovo bio jedan od ljepših vikenda u mom životu.
  • Imam sve riječi hvale za ove predivne i otvorene ljude koje sam upoznao koje nam je sam Bog posalo.
  • Bilo je jako lijepo i nadam se da ću opet doći u dodir s Kursiljom i da ću biti na još ovakvih tečajeva u životu.

U nastavku možete pogledati i galeriju slika.

Ivana Ećimović

Podijelite objavu

Skip to content