PETI BRANITELJSKI TEČAJ NA KRAPNJU (29.05.-01.06.2014.)

Kao i proteklih nekoliko godina (od 2010. kad je održan prvi takav tečaj), i ove smo godine od 29. svibnja do 1. lipnja na Krapnju održali Mali tečaj za branitelje. U pripremi tečaja, ovog smo proljeća znatno proširili kontakte s udrugama branitelja iz cijele Hrvatske. Odaziv je bio toliki da ćemo za dva tjedna (od 19. do 22. lipnja) održati još jedan tečaj, a imamo najave i za jedan tečaj na jesen. Zahvaljujući nesebičnoj poduzetnosti naših suradnika uspjeli smo putem donacija sakupiti dovoljno sredstava da braniteljima oboljelim od PTSP-a osiguramo besplatan boravak na Krapnju.
Na tečaju je sa četrdeset i devetoro branitelja radilo osam suradnika i dva svećenika. Nepovjerenje zbog novog i nepoznatog začas se istopilo i tečaj je protekao u najboljem redu. Posebno su upečatljivi bili razgovori s polaznicima koji su spremno svjedočili da nitko nikada nije s njima radio na ovaj način i toliko im se približio u svega nekoliko dana. Ne treba ni spomenuti da su na kraju gotovo svi izrazili želju da se što prije opet susretnu na Krapnju.

Na tečaju su sudjelovali svećenici Andrija Vrane i Dragutin Goričanec, te suradnici Biserka Bodulić, Marija Butković, Katica Ćurković, Goran Grgec, Krunoslav Milas, Jasna Pavelić – Jureško, Dragica Sertić i Bruno Štajner.
Na kraju, željeli bi se još jednom zahvaliti svim donatorima i ljudima koji su nam nesebično pomogli u ovoj akciji, kao i našim moliteljima koji su nas sva četiri dana pratili neprekidnom molitvom.

Evo i nekih dojmova:

  • Da sam za ovo znao prije, i da sam ovo  doživio prije, ne bi mi trebala psihijatrija.
  • Nadam se da me psihijatar više neće vidjeti.
  • Došao sam do novih spoznaja i produbio svijest o Božjem prisustvu sa mnom. Volio bih opet sudjelovati na ovakvom tečaju.
  • Na tečaju sam produbio vjeru i dobio novi smjer gledanja na sve. Podiže me svijest da je Duh Sveti stalno prisutan u mom životu.
  • Osjetio sam blaženstvo, duhovni mir u srcu.
  • Dvanaest sam puta namjeravao suicid, osjećam da je sada to riješeno!
  • Tečaj mi je ispunio jednu od mojih najvećih želja, a taj je da sa svojim prijateljima od rođenja, ali i sa suborcima iz Domovinskog rat, prođem ovakvu Duhovnu obnovu. Zadovoljan sam postignutim učincima Duhovne obnove kod sebe i ostalih sudionika tečaja. Molit ću za voditelje.

 

Krunoslav Milas

Podijelite objavu

Skip to content