PETI BRANITELJSKI TEČAJ NA KRAPNJU (29.05.-01.06.2014.)

Kao i proteklih nekoliko godina (od 2010. kad je održan prvi takav tečaj), i ove smo godine od 29. svibnja do 1. lipnja na Krapnju održali Mali tečaj za branitelje. U pripremi tečaja, ovog smo proljeća znatno proširili kontakte s udrugama branitelja iz cijele Hrvatske. Odaziv je bio toliki da ćemo za dva tjedna (od 19. do 22. lipnja) održati još jedan tečaj, a imamo najave i za jedan tečaj na jesen. Zahvaljujući nesebičnoj poduzetnosti naših suradnika uspjeli smo putem donacija sakupiti dovoljno sredstava da braniteljima oboljelim od PTSP-a osiguramo besplatan boravak na Krapnju.
Na tečaju je sa četrdeset i devetoro branitelja radilo osam suradnika i dva svećenika. Nepovjerenje zbog novog i nepoznatog začas se istopilo i tečaj je protekao u najboljem redu. Posebno su upečatljivi bili razgovori s polaznicima koji su spremno svjedočili da nitko nikada nije s njima radio na ovaj način i toliko im se približio u svega nekoliko dana. Ne treba ni spomenuti da su na kraju gotovo svi izrazili želju da se što prije opet susretnu na Krapnju.

Na tečaju su sudjelovali svećenici Andrija Vrane i Dragutin Goričanec, te suradnici Biserka Bodulić, Marija Butković, Katica Ćurković, Goran Grgec, Krunoslav Milas, Jasna Pavelić – Jureško, Dragica Sertić i Bruno Štajner.
Na kraju, željeli bi se još jednom zahvaliti svim donatorima i ljudima koji su nam nesebično pomogli u ovoj akciji, kao i našim moliteljima koji su nas sva četiri dana pratili neprekidnom molitvom.

Evo i nekih dojmova:

  • Da sam za ovo znao prije, i da sam ovo  doživio prije, ne bi mi trebala psihijatrija.
  • Nadam se da me psihijatar više neće vidjeti.
  • Došao sam do novih spoznaja i produbio svijest o Božjem prisustvu sa mnom. Volio bih opet sudjelovati na ovakvom tečaju.
  • Na tečaju sam produbio vjeru i dobio novi smjer gledanja na sve. Podiže me svijest da je Duh Sveti stalno prisutan u mom životu.
  • Osjetio sam blaženstvo, duhovni mir u srcu.
  • Dvanaest sam puta namjeravao suicid, osjećam da je sada to riješeno!
  • Tečaj mi je ispunio jednu od mojih najvećih želja, a taj je da sa svojim prijateljima od rođenja, ali i sa suborcima iz Domovinskog rat, prođem ovakvu Duhovnu obnovu. Zadovoljan sam postignutim učincima Duhovne obnove kod sebe i ostalih sudionika tečaja. Molit ću za voditelje.

 

Krunoslav Milas

Podijelite objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Share on telegram
Skip to content