Search
Close this search box.

Krapanj – osvrt na 2. srednjoškolski termin

Na Krapnju se od 23.07. do 30.07. okupila druga grupa srednjoškolaca, njih 80-ak, kako bi se i ovu godinu duhovno obnovili i odmorili. S njima se našla i vesela ekipa od čak 12 animatora pod vodstvom rektorice Mateje, zajedno sa pratnjom uvijek prisutnog velečasnog Andrije, velečasnog Dominika Glasnovića i monsinjora Antuna Sentea mlađeg. Već prvi dan su osmijesi i zagrljaji sudionika i animatora nagovijestili kako će radostan biti ovaj termin, stalno praćen glazbom, pjesmom i veseljem. Iako smo tri puta išli do bolnice, to nas nije spriječilo da i dalje vjerujemo Bogu da zna što čini s nama i s ovim terminom. Cijeli tjedan je bilo ispunjen temama i svjedočanstvima koja su dodirnula srca sudionika i animatora pa su se tako lakše uspjeli otvarati jedni drugima. Započeli smo temom ”Tko sam ja?” koju je predvodio velečasni Dominik, pa smo čuli teme Ane, velečasnog Andrije, Nikoline, Josipa, velečasnog Sentea, Suzane, Roberta i Luke. Čuli smo kako ”Milost nije nešto, nego Netko”, ”Molitva podiže iz mrtvih” i da ”Ljubav ima svoje prezime, a to je žrtva.” 

Slobodno vrijeme smo isto tako dobro iskoristili za turnir u odbojci, šutnju, klanjanje, ispovijed, karaoke, potragu za blagom, korisni rad i naravno ples i pjesmu. Jedni smo drugima bili potpora, braća i sestre, a svakodnevna Sveta Misa i molitva nam je pomogla da svoju potporu tražimo u našemu Bogu.
Odlazak s Krapnja je popraćen zagrljajima, osmijesima, pokojom suzom i sa željom u srcu da i dogodine prebivamo na malom raju na zemlji.

DOJMOVI SUDIONIKA:
” Dragi moji, ovo je raj! Al doslovno raj. Raj koji je zbog vas još ljepši i mirniji, pun ljubavi, dobrote, zagrljaja, poniznosti. Ulaskom kroz vrata odmah sam bila očarana ovom ljepotom, prvi mi je put, al ne i posljednji! Hvala vam što ste dopustili dragom Bogu da nam preko vas progovara! (…) Misa, molitva, meditacije, bal, klanjanje, svjedočanstva, animatori, svi ovdje prisutni smo s velikim, ali velikim razlogom baš u ovom terminu bili!(…) Želim vam reći da vas Bog toliko ljubi i da je ponosan na vas, što hodate i širite Njegove riječi, što ste dopustili da On djeluje kroz vas!”
”Ono što je bilo zaista posebno je ljubav i iskrenost svih ljudi. Božja prisutnost i Isusova milost svaki je dan zračila. Sa sobom ću ponijeti puno radosti, milosti i ljubavi i nastojat ću širiti tu radost na druge.”
”Bog mi je dao snage da nastavim dalje u Njegovoj ljubavi. Ispunio je moje srce s jakošću da još više ljubim Njega i ljude oko sebe. Odgovorio mi je na sva pitanja. Shvatila sam da se trebam moliti još više i kao sv. Josip prepustiti Njemu svoj život, da On kroz mene govori drugim ljudima. Da bez riječi pomažem drugima i da su samo djela bitna.”

Podijelite objavu

Skip to content